KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Minint Tėvo dieną ir prisijungiant prie nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos inicijuotos akcijos „Tėčiai skaito vaikams“, Birštono viešojoje bibliotekoje gegužės 30 d. buvo skaitomos ryto (10.30 val.) ir vakaro (17.30 val.) pasakaitės.

Jas skaitė Birštono suaugusiųjų teatro bei vaikų ir jaunimo studijos režisierius Rimantas Jacunskas ir UAB „Prienų langai“ direktorius Kęstutis Ulinskas – tėčiai, užauginę po tris nuostabius vaikus. Rytinių pasakėlių paklausyti atskubėjo Birštono lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtiniai, lydimi pedagogių L. Gaidienės, N. Baranauskienės, D. Adamonienės, Ž. Raulinaitienės, taip pat šeimos su vaikais. Tėtis R. Jacunskas jautriai perskaitė D. Bisseto pasaką „Kaip paršiukas norėjo skraidyti“, kalbėjo apie svajones, jų išsipildymą ir… mamų kepamus pyragus.

Prieš pradėdamas skaityti pasakėlę K. Ulinskas pasiūlė vaikams atlikti trumpą nuotaikingą mankštelę, kad galvelės geriau dirbtų. Entuziastingai pasimankštinę, susirinkusieji klausė tėčio Kęstučio skaitomų lietuvių liaudies pasakų „Kiškis Drąsuolis“ ir „Varna ir sūris“, kalbėjosi apie drąsą ir pagyras.

Tą patį vakarą pasakaitės klausytis rinkosi šeimos, įvairaus amžiaus vaikai. Tėčio Rimanto Jacunsko skaitytos pasakos įkvėptas net lėlė drambliukas prabilo apie tėvelių skaitomas ar neskaitomas pasakas, svajones, spalvotus sapnus, apie mamų kepamus skanumynus.

Išklausius pasakų, abiejų susitikimų metu vaikai pasigamino dovanėles tėčiams: kas žuveles, kas širdeles su paukščiukais. Gera dovanoti savo rankų dirbinius tėčiams, gera klausyti jų skaitomų pasakų, gera kalbėtis apie svajones, drąsą, gera būti kartu…. Ačiū tėčiams Rimantui Jacunskui ir Kęstučiui Ulinskui, ačiū visiems atėjusiems, klausiusiems, kūrusiems, buvusiems kartu…. Skaitymas suartina….

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close