Prisiekė naujos kadencijos Birštono savivaldybės tarybos nariai

Balandžio 16 d. Birštono kurhauze vyko pirmasis naujos kadencijos, 2019–2023 m., Birštono savivaldybės tarybos posėdis.

Iškilmingą posėdį pradėjo Birštono savivaldybės rinkimų komisijos Nr. 5 pirmininkė Asta Revuckaitė. Ji supažindino susirinkusiuosius su rinkimų rezultatais, pristatė pirmojo posėdžio eigą. Susirinkusieji sugiedojo Lietuvos Respublikos himną, 15 Tarybos narių davė priesaiką.
Paskutinė prisiekė tiesiogiai gyventojų antrą kartą išrinkta Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Jai buvo suteikti įgaliojimai ir įteiktos mero regalijos.

Po inauguracijos Birštono savivaldybės merė kreipėsi į pirmojo posėdžio dalyvius, svečius, posėdį stebėjusius savivaldybės gyventojus ir posėdyje dalyvavusią savo šeimą.

„Nuoširdžiai dėkoju kiekvienam iš jūsų už pasitikėjimą, už jūsų balsus, už tai, kad įvertinote mano ir mano komandos nuveiktus darbus. Tai – didžiulė atsakomybė ir įpareigojimas! Tarybos darbe įsiklausysiu į jūsų nuomonę, pasiūlymus, idėjas. Ir toliau, kartu su visais jumis – Taryba, įstaigomis, organizacijomis, Administracija, pažadu dirbti jums, kartu su jumis, ir toliau kurti Birštono sėkmės istoriją“, – kreipdamasi į susirinkusiuosius sakė merė.

Ji priminė, kad šios kadencijos Taryboje dirbs 15 narių. Keturi nariai Tarybos veikloje dalyvaus pirmą kartą. Merė džiaugėsi, kad Taryba atsinaujino, joje daugiau jaunų žmonių.

Naujos kadencijos Tarybos nariams N. Dirginčienė linkėjo susiklausymo, konstruktyvaus darbo, tapti vieninga komanda, sprendžiančia birštoniečiams rūpimus aktualius klausimus, jų problemas. Ji dėkojo savo vyrui Jonui, sūnums Tadui ir Justui su šeimomis, kurie visuomet ja tikėjo ir palaikė, Savivaldybės administracijai už aktyvų darbą ir profesionalumą, svečiams, kurie atvyko pasveikinti ir atsiuntė sveikinimus.

„Džiaugiuosi, kad galėsiu tęsti pradėtus darbus, o kartu įgyvendinti ir naujas idėjas. Sieksiu, kad birštoniečių gyvenimo kokybė ir toliau gerėtų, kad kiekvienas gautų kokybiškas paslaugas ir teisingą atlygį už darbą, kad gyventojų skaičius mūsų savivaldybėje augtų, kad ir toliau būtų pritraukiamos investicijos, įgyvendinami tarptautiniai projektai“, – kviesdama vieningai dirbti, kartu siekti užsibrėžtų tikslų ir kurti klestintį Birštoną, kalbėjo merė.

Pasveikinti naujai išrinktų ir prisiekusių Tarybos narių, palinkėti jiems darnaus darbo atvyko Nepriklausomybės akto signataras, ilgametis LR Seimo pirmininkas, buvęs Seimo narys, Socialdemokratų partijos Garbės pirmininkas Česlovas Juršėnas, Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius, Vyriausybės atstovo Kauno apskrityje vyriausioji patarėja Inga Jablonskienė, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas bei Birštono įstaigų, įmonių ir organizacijų atstovai.

Č. Juršėnas ir valdantiesiems, ir opozicijai linkėjo gražaus bendro darbo, susitelkimo ir sutarimo, nes tikslas vienas – klestintis ir žmonėms malonus kurortas.

Klebonas J. Danilevičius juokavo, kad ceremonija buvo ne tik graži, bet ir trumpa, visiems susirinkusiems neteko ilgai stovėti bei kentėti. Nors ši savaitė yra Didžioji, arba Kančios, joje telpa dvi priešingybės – kančia ir džiaugsmas. Išganytojas parodė patį gražiausią balansą – be kančios nebūna triumfo, o be triumfo kančia yra beprasmė. Tarybos nariams klebonas linkėjo nei labai kentėti, nei labai džiaugtis ar liūdėti. „Tiesiog dirbkite mūsų žmonių labui. Būkite ne funkcionieriai, bet tarnaukite žmonėms, būkite tie, kurie moka patarnauti, suprasti, užjausti“, – sakė klebonas.

„Iškilmingai ištarę priesaikos žodžius įgijote ir teisę tvarkyti bei valdyti pagrindinę Birštono savivaldybės viešųjų reikalų dalį. Šią teisę jums suteikė bendruomenė, atiduodama savo balsus už jus. Tai didžiulė garbė ir atsakomybė. Nenustokite daryti gerų darbų, mylėkite ir puoselėkite savo kraštą, nepamirškite rinkimų pažadų,įgyvendinkite visus sumanymus“, – kalbėjo Vyriausybės atstovo Kauno apskrityje vyriausioji patarėja I. Jablonskienė, linkėdama, kad visi priimti sprendimai būtų prasmingi ir teisingi.

Prienų r. savivaldybės mero A. Vaicekausko manymu, Birštonas išsirinko pačią geriausią komandą, kuri tinkamai atstovaus kraštui ir jo žmonėms, o ši kadencija išsiskirs gerais darbais.

Nuoširdžius sveikinimo žodžius merei ir Tarybos nariams išsakė daugybė Birštono įstaigų, įmonių ir organizacijų atstovų, visuomenės narių.

Įkurtos trys frakcijos

Devyni Birštono savivaldybės tarybos nariai, išrinkti pagal Lietuvos socialdemokratų partijos Birštono skyriaus sąrašą, pareiškė, kad jie įkuria Birštono savivaldybės tarybos Socialdemokratų frakciją, taip sudarydami Tarybos daugumą. Frakcijos seniūnas – Vytas Kederys, jo pavaduotoja – Dovilė Adamonytė.

Trys jokiai politinei partijai nepriklausantys Tarybos nariai Juozas Aleksandravičius, Stanislovas Martinaitis ir Valė Petkevičienė paskelbė, kad sudaro mažumos opozicijos frakciją „Demokratijos sargyboje“. Frakcijos seniūnė – V. Petkevičienė, pavaduotojas – S. Martinaitis.

Visuomeninio komiteto „Vieningas Birštonas“ nariai Audrius Šeržentas ir Jurgita Šeržentienė bei partijos „Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai“ atstovas Darius Šeškevičius pareiškė, kad jungiasi į frakciją „Kartu Birštono labui“. Frakcijos seniūnas – A. Šeržentas, pavaduotojas – D. Šeškevičius. Jie deklaravo, kad nesiūlo savo kandidato, sudarant savivaldybės vykdomąją instituciją, nedeleguoja savo nario į mero pavaduotojo pareigas ir Savivaldybės taryboje pasirenka opozicinę veiklos kryptį.

Merės pavaduotoju išrinktas Vytas Kederys

Prasidėjus antrai posėdžio daliai, Taryba iš pareigų, pasibaigus įgaliojimams, atleido Birštono savivaldybės administracijos direktorių Valentiną Vincą Revucką ir jo pavaduotoją Ramūną Noreiką.

Laikinai eiti Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, kol bus paskirtas naujas administracijos direktorius, pavesta Ramūnui Noreikai.

Merės teikimu Taryba slaptu balsavimu mero pavaduotoju išrinko ir paskyrė Vytą Kederį, šias pareigas ėjusį ir praeitą kadenciją. Merės N. Dirginčienės siūlymui pritarė 9 Tarybos nariai, 6 buvo prieš.

D. Adamonytei tapus Tarybos nare, Tarybos sekretore pradėjo dirbti Monika Žilytė, iki šiol dirbusi Tarybos ir mero sekretoriato administratore.

Naujos kadencijos Birštono savivaldybės tarybos nariai:

Dovilė Adamonytė (Lietuvos socialdemokratų partija),

Juozas Aleksandravičius (Lietuvos socialdemokratų darbo partija),

Nijolė Dirginčienė (Lietuvos socialdemokratų partija),

Vytautas Jokimas (Lietuvos socialdemokratų partija),

Vytas Kederys (Lietuvos socialdemokratų partija),

Hermanas Lik (Lietuvos socialdemokratų partija),

Ervinas Marčiulionis (Lietuvos socialdemokratų partija),

Stanislovas Martinaitis (Lietuvos socialdemokratų darbo partija).

Valė Petkevičienė (Lietuvos socialdemokratų darbo partija),

Valentinas Vincas Revuckas (Lietuvos socialdemokratų partija),

Audrius Šeržentas (visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Birštonas“),

Jurgita Šeržentienė (visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Birštonas“),

Darius Šeškevičius (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai),

Birutė Magdelena Vokietaitienė (Lietuvos socialdemokratų partija),

Roma Žentelienė (Lietuvos socialdemokratų partija).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close