Miuziklo „Ronja – plėšiko duktė“ premjera

Pagal A. Lindgren romaną parašytas miuziklas „Ronja – plėšiko duktė“ – jau trečiasis kompozitorės Indros Mažuikaitės ir Kristinos Belenavičienės bendras kūrinys. Kadangi kūrinio apimtis didelė, dramos būrelio vadovei Kristinai Belenavičienei teko suburti nemažą komandą ir plušėti beveik metus laiko, kad šis muzikinis spektaklis išvystų sceną.

Miuziklui parengti buvo suburta aštuonių Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos darbuotojų ir penkiolikos mokinių kūrybinė grupė. Mokinius dainų mokė ir fonogramomis rūpinosi muzikos mokytoja metodininkė Ramunė Liutvynskienė. Labai smagu, kad šiais metais miuziklo komandą papildė dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rasa Uleckienė. Jos vadovaujamos dizaino studijos „Modus“ sukurta odinė kolekcija labai pagyvino vaizdą ir padėjo sukurti pašėlusią nuotaiką. Spektaklio rekvizitus gamino, rūbus siuvo Asta Milinskienė, mokiniai, vadovaujami technologijų mokytojos metodininkės Vilmos Glaveckienės, išdrožė šaukštus, o keramikos būrelio vaikai su mokytojo Vido Radzevičiaus pagalba pagamino molinius dubenėlius ir indą plėšikų košei. Net keturias šokių kompozicijas miuziklui sukūrė gydomosios kūno kultūros mokytoja Gintarė Andriukevičiūtė. Rengiant miuziklą aktyviai dalyvavo ir mokyklos administracija. Mokyklos direktorė teikė įvairiapusę pagalbą, paramą, stebėjo repeticijas, tarėsi su Kultūros ir laisvalaikio centru dėl salės ir repeticijų grafiko. Specialioji pedagogė metodininkė Inga Kuzminskienė talkino rašant bei koreguojant tekstą, priimant režisūrinius sprendimus, repetuojant įvairias scenas.

Miuziklo premjera įvyko balandžio 4 dieną Prienų kultūros ir laisvalaikio centro didžiojoje salėje. Kaip smagu buvo matyti pilną salę žiūrovų. Spektaklyje žiūrovai matė dvi kariaujančias plėšikų gaujas, kurias sutaikė jų vaikai. Kūrinyje susipynė draugystė ir pyktis, kerštas ir pasiaukojimas. Laimei, nugalėjo taika. Miuzikle nemažai komiškų scenų, kurios tikrai neleido žiūrovams nuobodžiauti. Spektaklio dainos ir šokiai padėjo atskleisti ne tik siužeto vingius, bet ir veikėjų charakterius.

Miuziklas „Ronja – plėšiko duktė“ – puikus dar vienas bendradarbiavimo pavyzdys, kurio rezultatas džiugino ne tik žiūrovus, bet ir kiekvieną kūrybinės komandos narį. Miuziklo kūrybinei grupei už susitelkimą, aktyvumą, idėjas ir jų „spindinčias akis“ dar kartą norisi padėkoti J. V. Gėtės žodžiais: „Didelį džiaugsmą galima iškovoti tik dideliu darbu.“

K. Belenavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close