Į Birštono muziejų atkeliavo Italija

Birštono muziejuje eksponuojama tautodailininkų sąjungos nario Vytauto Lazausko septynioliktoji personalinė paroda “Lietuva – Italija”. Sąsajas tarp šalių – tokių skirtingų tiek savo istorija, tiek žmonių temperamentu, tiek gamtos koloritu dailininkas atrado tiesiog tapydamas peizažus. Gamtos vaizde viskas apgaubiama ypatingo Dangaus ir Žemės alsavimo. Žmonės čia lygiai kaip augalai ar įvairūs urbanistikos elementai tėra vandenų, uolų ar smėlių aksesuarai.

– Niekad nemačiau tiek miškų,- kartą Frančesko prasitarė važiuodamas iš Kauno aerouosto. Dailininką tai nustebino, nes mes jų lyg ir nepastebime…. Žingeidumo vedini naršom italų miestus, o jie – geriau pasirenka pagulėti ant mūsų pajūrio smėlio, Italijoj rasti vaizdą be kažkokio pastato yra ką veikti. Dailininkas galvoja, kad urbanizuota ir sukultūrinta gamta – viena iš pagrindinių itališko peizažo ypatybių. Lietuvoje – atvirkščiai – didžiausias grožis – santykinis gamtos nepaliestumas.

Šioje parodoje pristatomi Lietuvos peizažai – įdomesni italui, o Italijos – lietuviui. Tai itališkos uolos ir mūsų augmenijos vešlumas, itališkas jūros mėlis ir mūsų smėlėti paplūdimiai, be vasariškų vaizdų – keisti ir nuostabūs, italo akims, mūsų žiemos sniegynai, kurie nutapyti šiais metais.

Pats dailininkas – kaunietis, baigęs Kauno politechnikos institutą, kur apsigynė ir technikos mokslų kandidato disetaciją.

Maloniai kviečiame aplankyti šviesią, spalvingą, pilną teigiamų emocijų parodą, kuri Birštono muziejuje veiks iki gegužės 15 dienos.

Birštono muziejaus direktorė Vilijeta Šalomskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close