Sergejus Jovaiša – naujas veidas Prienuose

Vyresnioji karta puikiai prisimena auksinių laikų Kauno „Žalgirio“ žaidėjus, daugelis kurių krepšinio pasaulyje liko ir baigę sportines karjeras. Vienas iš jų – 57-erių metų Sergejus Jovaiša, jau metus dirbantis Kauno„Baltų“ krepšinio klubo sporto direktoriumi. Jo sportinė patirtis praverčia vadovaujant klubui, be to, S. Jovaiša yra ir profesionalus krepšinio ekspertas, pasižymintis savita krepšinio analize ir iškalba, Prienų „Rūdupio“ krepšinio komandos gerbėjas, negailintis pagyrų lietuviškai komandai ir emocionaliam, bet puikiam treneriui Virginijui Šeškui. „Rūdupis“ – viena iš linksmiausių ir įdomiausių komandų LKL lygoje, pelnytai gavusi bronzinius apdovanojimus“, – yra sakęs S. Jovaiša.

Krepšininko S. Jovaišos laimėjimų bagažas – stulbinantis. Jis baigė du aukštuosius, yra dukart olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas (1980 m.,1992 m.), Europos čempionas (1981 m., 1985 m.), Europos čempionato sidabro medalio laimėtojas (1987 m.), Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas (1983 m.), Pasaulio čempionas (1982 m.), Pasaulio krepšinio čempionato sidabro medalio laimėtojas (1978 m.), 3 kartus TSRS vyrų krepšinio čempionas (1985–1987 m.), Pasaulio klubinių komandų Džonso taurės laimėtojas (1986 m. ), dukart universiadų sidabro medalių laimėtojas (1977 m.,1981 m.). S. Jovaiša žaidė ne tik Kauno „Žalgiryje“, bet ir Vokietijos klubuose: SSV Hagen ir BG Hagen. Vis dėlto stipri tėvynės, gimtųjų šaknų ir artimųjų trauka nugalėjo – S. Jovaiša grįžo gyventi ir darbuotis į Lietuvą, aktyviai įsitraukė į visuomeninį gyvenimą.

Nors S. Jovaiša įsikūrė su šeima gimtuosiuose Anykščiuose, jį vis dažniau galima pastebėti įvairiuose Prienų rajono renginiuose. S. Jovaiša jau dalyvavo Prienų ir Jiezno šventėse. Manome, kad dar ne vienoje jų pamatysime praeityje garsų krepšininką ir turėsime progos su juo susipažinti arčiau, nes kalbama, kad S. Jovaiša pasuko politiko keliu ir žada kandidatuoti į Seimą vienmandatėje Prienų rinkiminėje apygardoje.

 

 „Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close