Šaunus Prienų irklavimo klubo pavasaris

Balandžio 28 d. Birštone vyko ilgo nuotolio irklavimo maratonas. Tai pirmasis oficialus irkluotojų startas šiais metais. Gamta nepagailėjo gero oro – diena irklavimui buvo nuostabi.

Sportininkai varžėsi 6 km distancijoje. Vieninteliai Prienų rajono garbę šiose varžybose gynė Pakuonio pagrindinės mokyklos moksleivis Žygimantas Deimantavičius ir Prienų „Ąžuolo“ pagrindinės mokyklos moksleivis Tautvydas Vaitkūnas. Jie dviviečių pavienių valčių klasėje iškovojo bronzos medalius. Iškilo klausimas: kur Prienų KKSC sportininkai, kodėl jie nedalyvavo šiose varžybose? Kai kurie iš jų pasirodė vykstant varžybų nugalėtojų apdovanojimų ceremonijoje, atplaukę kartu su savo dviem treneriais  vadinamąja „Vikingų“ valtimi. Galbūt pasiplaukiojimas Nemunu yra svarbiau negu atstovavimas Prienų rajonui varžybose, kurias pripažįsta ir remia Lietuvos irklavimo federacija?

Kitos irklavimo varžybos, Lietuvos irklavimo federacijos taurės regata, vyko gegužės 18–20 d. Trakuose. Šiose varžybose sėkmingai pasirodė Prienų irklavimo klubo nariai.  Būsimasis Londono olimpinių žaidynių dalyvis Rolandas Maščinskas vienviečių valčių klasėje 2000 m distanciją baigė trečias, į priekį praleisdamas tik kitus du Londono olimpinės rinktinės narius M. Griškonį ir S. Ritter. Kitą dieną R. Maščinskas ir S. Ritter neturėjo sau lygių dviviečių porinių valčių klasėje.

Savo meistriškumą jie įrodė ir Pasaulio taurės etapo varžybose Šveicarijoje, kur užėmė aukštą 5-ąją vietą. Dar šauniau pasirodė jaunieji Prienų irklavimo klubo nariai broliai A. ir V. Lapatiukai. Vienviečių valčių klasėje 1-ąją vietą laimėjo Vytas, o Andrius užėmė 2-ąją vietą. Reiktų pažymėti, kad šiose varžybose startavo net 27 valtys. Niekas brolių neaplenkė ir antrą dieną dviviečių porinių valčių klasėje. Reikia pažymėti, kad jau kurį laiką broliai mokosi ir sportuoja Trakuose, tačiau neišsižada savo šaknų ir šiose varžybose atstovavo Trakų-Prienų komandai.

Vis labiau apsipranta naujoje jiems valčių klasėje ir Ž. Deimantavičius ir T. Vaitkūnas. Jie tik šį pavasarį iš porinių irklų klasės perėjo į pavienių irklų klasę. LIF taurės varžybose dviviečių pavienių valčių klasėje jie laimėjo B finalą ir bendroje įskaitoje liko 7-ojoje vietoje. Kitą dieną šie sportininkai bendroje įguloje su sportininkais iš Klaipėdos keturviečių pavienių su vairininku valčių klasėje ir aštuonviečių valčių klasėje iškovojo sidabro medalius.

Labai gaila, kad neturėdami inventoriaus šiose varžybose negalėjo dalyvauti Lietuvos rinktinės kandidatai: Karolis Kočanas, Gintautas Kuzmauskas, Arnas Bendinskas.  

 

Prienų irklavimo klubo prezidentas Petras Albertavičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close