„Nedaug iš gyvenimo paėmiau“

Penktadienį Just. Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko mūsų kraštietės Danutės Zieniūtės poezijos knygos „Nedaug iš gyvenimo paėmiau“ pristatymas. Tai ne vien poezijos, bet ir atsiminimų apie mokytoją O. Zieniūtę (1927-1974) knyga. Tai jau trečioji poetės knyga, kurioje išspausdinti 148 anksčiau nepublikuoti eilėraščiai. Jos kelią iki skaitytojų ir prisiminimais apie poetę dalinosi knygos sudarytojos, buvusios mokytojos mokinės, Anelė Zurlienė ir Onutė Andrulevičienė.

– Surinkti medžiagą ir išleisti knygą – didelis, bet įdomus darbas, – prisimindama knygos leidybos procesą kalbėjo A. Zurlienė.

– Gavus eilėraščių rankraščius, reikėjo atrinkti tuos eilėraščius, kurie dar buvo nepublikuoti, sudėlioti juos pagal temas. D. Zieniūtės rašysena nebuvo labai aiški, rašalas kai kur išblukęs, taigi pirmasis darbo etapas buvo pakankamai sunkus, tačiau įdomus, – prisiminimais dalinosi ir O. Andrulevičienė.

Knygoje yra ir atsiminimai žmonių, pažinojusių mokytoją. Juos surinkti  padėjo birštonietis Jonas Raiskas, kuris surado buvusius mokinius bei dar gyvus kolegas, kurių prisiminimai atgulė į knygos puslapius. Toliau knygos leidybai buvo ieškoma rėmėjų. Daug padėjo buvęs mokytojos mokinys Albinas Lisauskas, kuris ir vadovavo leidybai.

Prisiminimais apie poetę dalinosi ir buvę jos mokinės, buvusios studijų draugės, kurios prisiminė Danutę kaip labai jautrios sielos žmogų. Pašnekovės prisiminė ir jos profesinius gebėjimus, vadovavimą dramos būreliui, meilę gimtajai kalbai.

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close