Tarybos posėdyje – tik dvylika klausimų

Prienų rajono savivaldybės tarybos paskutinio 2018 m. posėdžio darbotvarkėje buvo numatyta apsvarstyti tik dvylika klausimų.

Vienbalsiai buvo patenkintas Prienų r. Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos direktoriaus Mindaugo Labanausko prašymas nuo sausio 2 d. nutraukti darbo sutartį. Meras A.Vaicekauskas padėkojo direktoriui (pats direktorius posėdyje nedalyvavo) už daugybę nuveiktų gražių darbų ir apgailestavo, kad palieka meno mokyklą, kuriai vadovavo nuo 2005 m.

Pasikeitus LR valstybės tarnybos įstatymui, prireikė iš naujo patvirtinti ir naujos redakcijos Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus ir pavaduotojo pareigybių aprašymus. Pasak klausimą pristačiusios Teisės ir personalo skyriaus vedėjos V. Draugelytės, pakeitimų yra nedaug – neliko tik pareigybių lygių ir kategorijų, tačiau A. Vaidogas, L. Jakinevičienė ir J. Krikštolaitis įžvelgė, kad liko senų formuluočių ir kitų, jų manymu, nereikalingų bei neaiškių aprašymų. Sprendimo projektui pritarė 21 Tarybos narys, vienas nepritarė ir du susilaikė.

Tvirtinant Prienų rajono savivaldybės kontrolieriaus pareigybės aprašymą, jo naujai redakcijai pritarė visi 24 posėdyje dalyvavę Tarybos nariai.

Be diskusijų buvo patvirtintas pakeistas priėmimo į Prienų rajono savivaldybės švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarkos aprašas. Pakeisti prireikė, nes nebevartojama sąvoka „socialinės rizikos šeima“.

Balsų dauguma (16-kai pritarus, dviem ne ir šešiems susilaikius) buvo pritarta turto – dviejų gyvenamųjų namų Ašmintos kaime ir Pakuonio miestelyje – įsigijimui Prienų rajono savivaldybės nuosavybėn. Šiuose namuose bus įkurti bendruomeniniai vaikų globos namai, kuriuose bus apgyvendinti vaikai iš Jiezno paramos šeimai centro.

Tvirtinant Prienų rajono savivaldybės 2018 m. biudžeto pakeitimus, opozicijos atstovai pasigedo skaidrumo, kaltino savivaldybės vadovus informacijos slėpimu nuo visuomenės. Jų neįtikino ir Finansų skyriaus vedėjos N. Paužienės paaiškinimas, kad visos įplaukos į biudžetą bus žinomos tik sausio mėnesį.

Vis tik už biudžeto pakeitimus balsavo 21 Tarybos narys, nepritarė vienas.

Diskusijų nekilo dėl pritarimo perduoti VšĮ Prienų rajono pirminės sveikatos priežiūros centrui pagal panaudos sutartį 10 metų valstybei nuosavybės teise priklausantį ir šiuo metu Prienų rajono savivaldybės administracijos patikėjimo teise valdomą ilgalaikį ir trumpalaikį turtą, taip pat tvirtinant Prienų rajono savivaldybės būsto fondo ir socialinio būsto, kaip savivaldybės būsto fondo dalies, sąrašus.

Prieštaraujančiųjų nebuvo ir tvirtinant Prienų rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausančio būsto pardavimo kainą. Savivaldybės būste nuomininkas gyvena nuo 2006 m. 2 kambarių 51,49 kv. m butą su 1/8 garažo dalimi nuomininkas nusipirks už 3990 eurų.

23 Tarybos nariai pritarė pakoreguotam Prienų miesto bendrajam planui, pakeistam Prienų miesto šilumos ūkio specialiajam planui ir pavadinimų gatvėms suteikimui, gatvių geografinių charakteristikų pakeitimui ir gatvės panaikinimui.

Priėmus visus sprendimus, A. Vaidogas ir L. Jakinevičienė savivaldybės vadovams dar uždavė klausimų. Buvo atsakyta, kad nauji eglutės papuošimai kainavo apie 20 tūkst. eurų, kad aiškinamasi, kodėl nebuvo įsisavinta kelių remontui bei priežiūrai skirti 43 tūkst. eurų, kuriuos gali tekti grąžinti, kad dar negalima sakyti, jog F. Martišiaus gatvės remontas atliktas nekokybiškai, nes jis dar nebaigtas, o F. Martišiaus ir Jaunimo gatvės Skriaudžiuose remontu rūpinasi Lietuvos automobilių ir kelių direkcija, bet ne Prienų rajono savivaldybė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close