Šachmatų turnyro lyderės – merginos

Gruodžio 20-ąją baigėsi Birštono sporto centro organizuojamas tradicinis Kalėdinis šachmatų turnyras. Šachmatų klubo trenerė Danutė Urbanavičiūtė pasidžiaugė, kad jame dalyvavo 10 suaugusių žaidėjų ir 13 moksleivių.

Smagu, kad atsiranda gabių ir talentingų jaunų žaidėjų, kuriems galima prognozuoti gerus rezultatus.

Mergaičių grupėje pirmąją vietą laimėjo Birštono gimnazijos trečiaklasė Neda Žuvininkaitė, susižėrusi net 11 taškų. Antrąją vietą užėmė mažoji Ugnė Naudžiūnaitė, kuri lanko dar tik pirmą klasę. Beje, Ugnė – ir puiki dainininkė. Trečioji prizinė vieta atiteko ketvirtokei Svajūnei Karandaitei.

Berniukai taip pat stengėsi neatsilikti nuo mergaičių. Pirmąją vietą laimėjo darželinukas Augustinas Jančiulis, antrąją – ketvirtokas Libertas Kulieša, o trečiąją – antrokas Dovydas Jančiulis. Nors berniukai labai stengėsi, tačiau absoliučioje įskaitoje (mokinių) geriau pasirodė mergaitės, ypač Neda Žuvininkaitė, antroje vietoje liko Augustinas, o trečioje – Ugnė. Trenerė džiaugėsi, kad visi vaikai žaidžia noriai ir atsakingai, todėl ir kalėdinių dovanėlių gavo padėkos raštus ir trenerės pagyrimus.

Suaugusių moterų grupėje pirmąją vietą laimėjo Danutė Urbanavičiūtė, surinkusi 9 taškus, antrąją vietą iškovojo Virginija Černevičienė, trečiąją – Donata Martinkaitienė.

Vyrų grupėje taip pat vyko įtempta kova. Pirmąja vieta džiaugėsi Kazimieras Senavaitis, antroji vieta atiteko Jonui Džervui, o trečioji – Algimantui Janauskui.

Bendroje suaugusiųjų įskaitoje pirmavo D. Urbanavičiūtė su 9 taškais, antras buvo K. Senavaitis, surinkęs 8 taškus, o trečioji prizinė vieta atiteko J. Džervui.

Neblogai sekėsi ir vyresnio amžiaus žaidėjams. Jau devyniasdešimtmetį perkopęs vyriausias turnyro žaidėjas Antanas Tankevičius surinko 2,5 taško, Jonas Aleknavičius surinko 4,5 taško, o Algimantas Janauskas į laimėjimų krepšelį įsidėjo 5 taškus.

Daug varžybų bus ir kitais metais, todėl jauniesiems žaidėjams reikia kuo daugiau dirbti, varžybose didinti savo patirtį ir drąsiai susikauti su vyresniais žaidėjais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close