Birštono parapijos „Caritas“ kvietė vienišus birštoniečius prie Kūčių stalo

Jau penkti metai Birštono parapijos „Carito“ savanorės kviečia birštoniečius, kurie didžiąją metų šventę sutinka vieni, sėsti kartu prie Kūčių stalo bendruomenės namuose, laužti kalėdaitį (plotkelę), dalintis duona ir gerumu.

Šiais metais susirinkusiuosius pasveikino birštonietis Gustas Grigaras daina „Ačiū, kad šalia esi“ ir giesme „Aleliuja“, tarsi dėkodamas susirinkusiesiems už buvimą kartu ir išgyvenamą Kūdikėlio Jėzaus gimimo džiaugsmą.

Popietę pradėjo kunigas Alfonsas Babonas stalo laiminimu ir bendra malda. Vėliau visi laužė kalėdaičius, dalijosi kartu su palinkėjimu, apsikabindami, dėkodami vieni kitiems už bendrystę.

Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kasmet nustebinanti popietės dalyvius vis įdomesniais savo gamintais Kūčių stalo patiekalais, linkėjo visiems gerų, sveikatos kupinų metų, dėkojo „Carito“ organizacijai už tarnystę artimui, už prasmingus darbus.

Prie gausaus Kūčių stalo prisidėjo Birštono savivaldybėje veikiančios maitinimo įstaigos, kurios atsiliepė į Birštono parapijos „Carito“ kvietimą prisidėti organizuojant Kūčių vakarienę, pagaminti vieną iš 12 Kūčių stalo patiekalų ir juo pradžiuginti vakarienės dalyvius.

Nuoširdžiai dėkojame restoranui „Moon“, viešbučiui-kavinei „Audenis“, restoranui „Old Town Grill“, kavinei „Sušinė“, restoranui „Seklytėlė“, kavinei „Už tave“, krautuvėlei „AsMeniška“ už gausų Kūčių stalą. Džiaugiamės, kad Birštone vystomas socialiai atsakingas verslas, kuris yra didelė parama ir paskata nevyriausybinėms organizacijoms įgyvendinti savo idėjas.

Visus susirinkusius pasveikino „Carito“ savanorė Nijolė Jakimonienė ir atminčiai įteikė savo ir anūkės Godos gamintus atvirukus su palinkėjimais.

Popietės pabaigoje visi skanavo kūčiukų ir senovinio avižinio kisieliaus, kurio kasmet Kūčių stalui pagamina „Carito“ savanorė Zita Grigonytė.

Kūčios – šeimos bendrystės šventė, tačiau ne visi žmonės turi šeimas ir artimuosius arba jų artimieji yra toli, todėl kasmet kviečiame ir kviesime visus, kurie Kūčių vakarą yra vieni, ateiti į Birštono parapijos „Carito“ bendruomenės namus ir kartu išgyventi Kūdikėlio Jėzaus laukimo džiaugsmą.

Ši idėja, kaip ir daugelis kitų, nebūtų įgyvendinta be „Carito“ savanorių pastangų, tad dėkojame visoms savanorėms už Jų pasiaukojamą darbą ir laiką, skirtą tiems, kuriems to reikia…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close