Svečiuose – raidžių fėja Abėcėlė

A – pirmoji mūsų raidė.

Atsiminkit, kas neskaitę.

A – visų pradžių pradžia,

Atsiradus paslapčia.

(V. Palčinskaitė)

 

Skaičiuojant paskutines šių mokslo metų savaites, balandžio 25d.  Klebiškio pagrindinio ugdymo skyriuje tradiciškai vyko pačių mažiausių pradinukų – pirmokų  Abėcėlės šventė. Į ją tėvelius, pradinių klasių mokinius ir mokytojus pakvietė pirmokėliai ir jų mokytoja Aurelija Varanauskienė. Pirmokai, vaidindami raides, įtikinėjo susirinkusius, kad jos yra reikalingos ir be jų neišmoksime skaityti, o nemokėdami skaityti nesužinosime daug įdomių dalykų. Šventę vedė Abėcėlės fėja – trečios klasės mokinė Iveta Šaviraitė. Ji pasveikino visus šventės dalyvius. Susirinkusieji raideles į sceną pakvietė burtažodžiu. Kiekvienas pirmokas deklamavo eilėraštukus apie raideles, taip pat dainavo, šoko.

Mokinukai parodė spektakliuką apie varpelį, be kurio raidelės negalėjo susidėti į žodžius. Piktasis burtininkas pagrobė varpelį, ir vaikai ėjo niekadėjo ieškoti. O suradę piktąjį burtininką, paveikė jį gerumu ir varpelį atgavo.

Puiki nuotaika, laime tviskančios akelės liudijo, kad pirmokėliai džiaugiasi, jog jie jau pažįsta raideles ir jau geba savarankiškai skaityti. Baigiantis šventei kiekvienam pirmokui jų mokytoja padovanojo po knygelę, žaisliuką ir palinkėjo toliau semtis žinių ir išminties. Taip pat pirmokus pasveikino ir skyriaus vedėjas Jonas Kirkliauskas, įteikdamas Abėcėlės pažymėjimus, kurie patvirtina, kad vaikai jau išmokę raideles ir moka skaityti. Palinkėjo mokinukams ir toliau stengtis mokytis, pagyrė už šaunų pasirodymą. Pirmokėlius sveikino ir patys mažiausieji – priešmokyklinukai, kurie įteikė savo pagamintus atvirukus, o ketvirtokai padovanojo tortą, linkėdami saldaus mokslo kelio.

Šventė, kurioje buvo tiek daug gerumo, nuoširdumo, jaudulio, noro parodyti savo gebėjimus, netruko prabėgti. Buvo smagu pamatyti, kaip rugsėjį buvę nedrąsūs pirmokėliai, paaugę ir daug sužinoję, trokšta keliauti į mokslo ir žinių pasaulį.

 

Klebiškio pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokytoja Aurelija Varanauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close