Balbieriškio gyventojai klausimų turėjo daug

Į Balbieriškio seniūnijos ataskaitinį susirinkimą, vykusį atnaujintoje kultūros ir laisvalaikio centro salėje, susirinko gausus būrys miestelio gyventojų. Pristačiusi atvykusius svečius, seniūno pavaduotoja Sigita Ražanskienė supažindino su darbotvarke, pagal kurią buvo numatyta pristatyti visų seniūnijoje veikiančių įstaigų veiklą bei atsakyti į gyventojams rūpimus klausimus. O klausimų ir problemų žmonės turėjo nemažai.

 

 

Pirmasis susirinkime kalbėjęs Prienų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Janavičius apžvelgė tiek rajono, tiek seniūnijos kriminogeninę padėtį, supažindino su „Saugios kaimynystės“ projektu, kuris gali veikti kiekvienoje seniūnijoje ir kurio dėka nusikalstamumas mažėja pačių gyventojų pastangomis. Komisaras sulaukė klausimų dėl krepšinio lentų vagystės iš sporto aikštelės ištyrimo  (buvo atsakyta, kad vyksta ikiteisminis tyrimas) bei kelio ženklo, draudžiančio važiuoti į parko estradą, pastatymo. Į šį klausimą atsakė administracijos direktorius Algis Marcinkevičius: ženklas buvo du kartus pastatytas, tačiau abu kartus jis buvo pavogtas.

Seniūnijos veiklos pristatyme S. Ražanskienė paminėjo pagrindinius įstaigos darbus, kuriuos dirba seniūnijos darbuotojai: tai įvairių dokumentų išdavimas bei registravimas, gyventojų priėmimas, investicinių projektų įgyvendinimas ir daug kitų kasdieninių darbų, kurie atliekami tokio pobūdžio įstaigose. Supažindino su projektais, kurie numatyti įgyvendinti šiais metais.

Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro veiklos pristatyme vadovė Neringa Senavaitytė supažindino su nuveiktais darbais, meno kolektyvų dalyvavimu įvairiuose renginiuose bei renginių organizavimu seniūnijoje ir įmonės gaunamomis finansinėmis lėšomis bei jų panaudojimu.

Bibliotekos veiklą pristačiusi bibliotekininkė Angelė Kazlauskienė apgailestavo dėl mažėjančio periodinės spaudos bei grožinės literatūros kiekio, tačiau pasidžiaugė geru bibliotekos aprūpinimu informacinėmis technologijomis bei internetu, organizuojamais įvairiais renginiais, parodomis. Tai pritraukia nemažai lankytojų.

Pagrindinės mokyklos veiklą pristatydamas direktorius Stasys Valančius džiaugėsi naujomis darželio patalpomis, gerais ugdymo rezultatais, aktyvia popamokine veikla, tačiau įvardino ir iššūkius, su kuriais susiduria mokykla: mokinių skaičiaus mažėjimas, motyvacijos mokytis mažėjimas bei mokinio krepšelio metodikos netobulumas.

Su Balbieriškio pirminės sveikatos priežiūros centro veikla supažindino vyr. gydytoja Angelė Sidaravičienė. Gydytoja pastebėjo, kad įmonėje dirbantys 19 specialistų teikia ne tik sveikatos priežiūros, bet ir slaugos bei globos paslaugas žmonėms, negalintiems savimi pasirūpinti. Senėjant visuomenei tai itin aktualu. A. Sidaravičienė pakvietė naudotis prevencinių programų teikiamomis galimybėmis, kadangi ne visi žmonės apie jas žino. Reikia tikrintis sveikatą, net ir jeigu žmogus jaučiasi sveikas.

Susirinkime kalbėjusi savivaldybės tarybos narė Rima Zablackienė teigė, kad Balbieriškis gauna išskirtinai daug investicijų, tačiau pasigedo miestelio vystymosi strategijos. Taip pat atkreipė dėmesį, kad negerai, kai įstaigos, persikėlę į naujas patalpas, palieka be priežiūros senuosius pastatus. Kaip pavyzdį įvardijo buvusį mokyklos pastatą, kuris, beje, savininką turi. Tarybos narė suabejojo naujo projekto ,,Krepšinio aikštelės įrengimas Kunigiškių kaime”, numatyto įgyvendinti šiais metais, reikalingumu, kadangi minėto kaimo mokykla tapo Balbieriškio pagrindinės mokyklos skyriumi. Anot jos, nebus kam ta aikštele naudotis. Tačiau žmonės replikavo, kad ne vien mokiniai žaidžia krepšinį, o investicijos į kaimo infrastruktūrą yra reikalingos.

Po visų pristatymų ir Tarybos narės pasisakymo, gyventojai uždavė klausimų  susirinkimo organizatoriams. Jiems rūpėjo šilumos kainos bei komunalinių atliekų mokesčio netobulumas, sunkumai išvežant konteinerius iš kai kurių gatvių. Žmonės domėjosi kelių direkcijos projekto (S.Nėries g. asfaltavimo) lėšomis bei kaip jis buvo derinamas, viešojo tualeto prie autobusų sustojimo dingimu. Gyventojams buvo atsakyta, kad su minėtos gatvės asfaltavimo projekto detalėmis galima susipažinti rajono savivaldybėje, o viešasis tualetas tapo antisanitarinis, tad kelių tarnyba, kurios nuosavybė jis buvo, jį pasiėmė, o naujam įrengti dabar lėšų nėra. Tiems, kurie kėlė autobusų stotelės ties daugiabučiais reikalingumo klausimą, buvo atsakyta, kad pagal reikalavimus gatvė yra per siaura, kad galima būtų įrengti autobusų stotelę. Dėl tarpmiestinių autobusų važiavimo per miestelį žmonės nesutarė tarpusavyje: vieniems tai atrodė būtina, kitiems – nereikalinga, mat eismas pagrindine gatve taptų dar intensyvesnis. Ne seniūnijos galioje tokį klausimą išspręsti. Paprašyta įvardinti,  kiek seniūnijoje yra darbuotojų (nors tai buvo minėjusi savo pranešime), seniūno pavaduotoja dar kartą pasakė, kad seniūnijoje dirba 7 darbuotojai, ir įvardijo jų pareigybes. Buvo prisimintos ir senos asmeninės nuoskaudos, kai už padarytą materialinę žalą (už suniokotas gėles kapinėse, vykdant medžių pjovimo darbus),  kuri įvertinta 120 Lt, vis dar neatlyginta. Žmonės klausė, kieno nuosavybė yra naujieji rūšiavimo konteineriai, kada bus sutvarkyta Kranto gatvė, ar valdžia žino, kad patvinusi Peršėkė užliejo vandens valymo įrengimus ir užterštas vanduo tekėjo į Nemuną ir kt.

Susirinkimo pabaigoje žodį taręs mero patarėjas Raimundas Markūnas  džiaugėsi gražėjančiu miesteliu, sėkmingu lėšų, gaunamų tiek iš ES fondų, tiek iš VVG remiamų programų, panaudojimu. O problemų visada buvo ir bus, jos yra po truputį sprendžiamos. Tik galbūt ne taip greitai, kaip žmonės norėtų.

Aktyviausi bendruomenės nariai savo problemas po susirinkimo liko išsakyti tiesiogiai tiek atvykusiems savivaldybės vadovui, Tarybos narei, tiek seniūno pavaduotojai.

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close