Derliaus šventė Stakliškėse

Praėjusį savaitgalį Derliaus šventei Stakliškėse dangus nepagailėjo giedros, o stalai Kultūros ir laisvalaikio salėje lūžo nuo rudens gėrybių. Visa, kas ant plataus vaišių stalo sudėta buvo, – darbščiųjų Stakliškių krašto žemdirbių, šeimininkių sunešta, jų rankomis pagaminta, išpuošta, sumaniai pateikta.

Taip jau nuo seno tame krašte – žmonės ir dirbti, ir švęsti moka. Šventė prasidėjo šv. Mišiomis parapijos bažnyčioje, vėliau persikėlė į miestelio kultūros židinį. Jo prieigose svečius pasitiko liaudiškos kapelos muzikantai.

Šventės pradžioje klebonas Gediminas Mieldažis pašventino Stakliškių ūkininkų duoną ir gausų vaišių stalą, palinkėjo visiems Dievo palaimos ir sveikatos. Susirinkusiuosius pasveikino laikinai einanti Stakliškių seniūnijos seniūno pareigas Nijolė Ivanovienė. Ji pabrėžė, kad ruduo – pats metas suskaičiuoti, kas sugulė į aruodus, ir pats metas padėkoti žemdirbiams, ūkininkams, nes jie Derliaus šventėje groja pirmuoju smuiku ir yra patys svarbiausi.

Kartu su šventėje dalyvavusiu rajono savivaldybės meru Alvydu Vaicekausku seniūnė įteikė padėkas labiausiai nusipelniusiems ūkininkams: Laimai ir Virginijui Balsevičiams, Romai ir Albinui Armanavičiams, Ritai ir Ramūnui  Kazlauskams, Ričardui Mykolaičiui, Anelei ir Algiui Degučiams, Audrai ir Algiui Petraškams, Simonai ir Algirdui Ruočkams, Sigitui Šiupšinskui, Sigitui Keblikui, Beatai ir Sauliui Matakams. Visiems ūkininkams meras padėkojo už meilę ir pagarbą žemei, pasišventimą savo profesijai ar širdies padiktuotam pasirinkimui. Pripažindamas, kad ir praėjusieji, ir šie metai žemdirbiams buvo nelengvi, jis dėkojo už tai, kad ir ekstremaliose situacijose žemdirbiai nenuleido rankų, rūpinosi žemės ūkiu.

Į stakliškiečių Derliaus šventę su sveikinimais ir dovanomis atvyko ir daugiau svečių: Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, Tarybos narės Loreta Jakinevičienė ir Aušra Deltuvienė. Visi jie dėkojo darbštiems kaimo žmonėms už atsidavimą ir sunkų darbą, linkėjo turtingų aruodų, gražios bendrystės, sėkmės ir sveikatos.

Renginio metu padėkomis, suvenyrais buvo taip pat apdovanoti gražiausiai besitvarkančių bendruomenės sodybų šeimininkai.: Palmira ir Romas Kukliai (Pieštuvėnų  k.), Neringa  ir Vygintas Zmejauskai (Alšios g. 36, Trečionių k.), Nijolė  Ruočkuvienė (Beržų g. 1, Stakliškių k.), Regina  ir Gintaras Jurčiukoniai (Kalvių g. 23, Alšininkų k.),Roma  ir Antanas Grinkevičiai (Žalioji g. 16, Stakliškių k.), Lina  ir Juozas Vislavičiai (Liepų g. 19, Vyšniūnų  k.), Regina  ir Tautvydas  Gelžiniai (Gelužio g. 40, Užukalnio  k.).

Šventės dalyviams gerą nuotaiką dovanojo Stakliškių KLC muzikantai ir balbieriškietis atlikėjas Romas Kuncevičius.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close