Sveikatingumo stovykla sugrįžo į Birštoną

Rugsėjo 28–29 dienomis Birštone jau antrą kartą vyko „Sveikatingumo stovykla“, kurią organizavo Kauno visuomenės sveikatos biuras. Pereitais metais šis renginys sulaukė daug norinčiųjų sužinoti apie sveikatą, fizinį aktyvumą bei teisingą mitybą, todėl ir šiemet netrūko žmonių, norinčių pagilinti žinias.

 

Birštono savivaldybės gydytoja Eglė Grinevičienė, pristatydama šio renginio tikslus, paminėjo ir tai, kad Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, nemažėja sergančiųjų įvairiomis širdies ir kraujagyslių bei kraujotakos ligomis, kurių būtų galima išvengti. Nuo 1999 metų sveikatingumo renginiais stengiamasi atkreipti dėmesį į plintančias ligas, sergančius žmones ir į tuos, kurie dar neserga, kad būtų galima išvengti rizikos veiksnių. Kiekvieną dieną patiriame stresą, įvairias įtampas,o tai neigiamai veikia sveikatą bei žmonių tarpusavio santykius.

Sveikinimo žodį stovyklos dalyviams tarė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Ji pasidžiaugė, kad savivaldybės gyventojams yra suteikiama galimybė dalyvauti sveikatingumo stovyklose, galimybė būti sveikiems, ir palinkėjo visiems stovykloje dalyvaujantiems žmonėms geros nuotaikos, puikiai praleisti laiką bei įgyti žinių ir patirties, kas padėtų stiprinti sveikatą.

Birštono PSPC direktorius Dainius Kryžanauskas palinkėjo stovyklos dalyviams gražaus ir aktyvaus laiko bei sveiko savaitgalio.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro vadovas Laurynas Dilys pasidžiaugė, kad sveikatingumo renginiai yra populiarūs, pritraukia daug žmonių, kurie nori pagerinti savo sveikatą, daugiau sužinoti apie taisyklingą ir teisingą mitybą bei fizinį aktyvumą. Vadovas paminėjo, kad yra galimybė nemokamai dalyvauti tokiose stovyklose, kurios rengiamos iš ES lėšų, vykdant tęstinius projektus. L. Dilys padėkojo savo kolektyvo nariams, judėjimo „Sportas visiems“ atstovams bei Birštono savivaldybei už palaikymą ir visokeriopą pagalbą.

Savo ugninga kalba sveikatingumo stovyklos dalyvius uždegė Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė Joana Bartaškienė, netrukus surengusi ir nedidelę, tačiau labai gerą mankštą ten pat, savivaldybės posėdžių salėje. Pasirodo, jeigu nori judėti ir mankštintis, tam tinka ir paprastas kambarys, ir paprasta kėdė, o jeigu šalia yra ir kitas žmogus, galima tikrai gerai pamankštinti savo kūną.

Vėliau sveikatingumo stovykla persikėlė į viešbutį „Royal SPA Residence“. Čia fizinio aktyvumo užsiėmimus (pilatesą ir jogą) vedė Joana Bartaškienė ir sveikatingumo klubo „Impuls“ trenerė Giedrė Vaitauskienė,

Po vakarienės laukė įdomus užsiėmimas „Sąmoningas kvėpavimas“, kurį vedė birštonietė trenerė Rima Vičienė. Atrodo, kad šie kvėpavimo pratimai, po kurių atsiranda dar nepatirtų pojūčių, kai ką sudomino, ir ateityje teks ieškoti galimybių juos panaudoti. Pirmoji stovyklos diena pasibaigė gongų muzika.

Šeštadienio rytas prasidėjo mankšta su J. Bartaškiene, po jos sveikos gyvensenos paskaitą skaitė Lietuvos moterų sporto asociacijos viceprezidentė, mokslų daktarė Asta Mockienė.

Po mankštos baseine ir pirčių sveikatos stovyklos dalyviai klausėsi antrosios sveikos gyvensenos paskaitos, o po vakarienės pasižiūrėjo kiną ir atsisveikino iki kitų susitikimų.

Gaila, kad tokios stovyklos ir užsiėmimai vyksta tik kartą per metus. Vyresnio amžiaus žmonėms būtų gerai, kad tokie sveikatinimo renginiai, ypač įvairūs užsiėmimai ir fizinio aktyvumo renginiai, vyktų reguliariai ar bent dažniau nei dabar. O siekiant, kad žmonės norėtų juose gausiau dalyvauti, reikia juos motyvuoti ir uždegti, kaip tai daro energingoji trenerė Joana, sugebanti išjudinti ir įtraukti į mankštą kiekvieną dalyvį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close