Dviratis siuntoje: kaip supakuoti, kad tvarkingai pasiektų tikslą?

Dviračio transportavimas iš vieno vietos į kitą tikrai nėra toks sudėtingas, kaip galėjote pagalvoti. Ypač šiais laikais, kai tokias paslaugas teikia ne viena įmonė. Bene pati patikimiausia, sulaukusi daugiausia teigiamų vertinimų yra ParcelABC. Įmonė perveža ne tik mažas, tačiau ir tokias dideles siuntas kaip dviračiai, taip pat, baldus, buitinę techniką.

Tiesa, dviračių transportavimo smulkmenos turėtų būti paliekamos ne tik kurjerių rankose. Pirmieji žingsniai – klientų, kurie privalo taisyklingai supakuoti net ir tokią nestandartinę siuntą. Be patirties gali būti sunku, tačiau – įmanoma, tad kad pakavimas būtų paprastesnis – žemiau pagrindiniai tokios sudėtingos siuntos pakavimo žingsniai.

Ką turėti pakavimui?

Pirmiausia reikia didelės dėžės, kurioje tilptų visas dviratis. Tokią galima įsigyti specializuotose prekybos vietose.

Burbulinės plėvelės, kuri padės apsaugoti dviračio detales, kiekvieną smulkmeną.

Žinoma, lipnios juostos be kurios nei viena siunta nebus kokybiškai supakuota.

Įrankių, kurie padės išardyti tam tikras dviračio dalis (siekiant patogesnio transportavimo).

Burbulinės plėvelės, kuri skirta dėžės užpildui ir saugiam transportavimui.

1 žingsnis. Kiekvienas dviračio rėmas turėtų būti apdengtas burbuline plėvele, kuri vėliau sutvirtinama lipnia juostele. Tokiu atveju pavyks išvengti įbrėžimų.

2 žingsnis. Bėgių perjungėjus taip pat būtina papildomai supakuoti, kad kelionės metu jie nebūtų netyčia sugadinti. Perjungėją apvyniokite burbuline plėvele, ant viršaus – lipnia juostele. Pasižiūrėkite, kad bėgių perjungimo mygtukas būtų stabilus, kad nuo intensyvesnių  posūkių bėgiai nepersijungtų.

3 žingsnis. Suprantama, kad kuo daugiau dėmesio reikia skirti ratams. Jeigu siuntos transportavimo atstumas yra tik Vilnius – Prienai, tokiu atveju apsaugos neturės atlaikyti ilgos kelionės, tad galbūt nereikia ir tiek kruopštumo. Tačiau kai tikslas yra už 1 000 km – kiekvieną detalę pakuokite ypač atidžiai. Taigi, kiekvienas ratas turi būti apsaugomas. Jeigu Jūsų siuntos dėžė nėra labai didelė – tokiu atveju visada galima išleisti orą iš padangų. Tuomet ratai užima mažiau vietos. Padangas taip pat naudinga apsukti burbuline plėvele.

4 žingsnis. Nuo dviračio taip pat reikia nuimti vairą ir jį atskirai apvynioti plėve. Vairo išsikišimus nukreipkite į vidinę rėmo pusę, kad jis stabiliai laikytųsi. Žinoma, dėžėje reikia kuo daugiau putplasčio, kad daiktai nejudėtų.

5 žingsnis. Kuo daugiau smulkmenų nuimsite ir supakuosite – tuo siunta saugiau pasieks tikslą. Nuimkite diskus, pakuokite juos, taip pat ir kitas smulkmenas, pavyzdžiui, skambutį.

6 žingsnis. Taip pat naudinga nuimti ir supakuoti sėdynę. Ji, kaip ir vairas, turėtų būti tvirtinama prie rėmo. Taip ji stabiliai laikysis kelionės metu.

7 žingsnis. Visas nuimtas dalis saugiai sudėkite į dėžę. Pasistenkite, kad jos stabiliai remtųsi viena į kitą, kad dėžėje nejudėtų. Jeigu norite būti tikras, kad pavyko viską gerai supakuoti – rekomenduojame pakratyti dėžę, kurioje sudėti jau visi daiktai. Kuo daugiau putplasčio – tuo viskas bus stabiliau. Naudinga ir dėžės vidų padengti burbuline plėvele, kad kiekviena dviračio detalė saugiai remtųsi į sieneles.

Galiausiai, būtina atidžiai užrašyti siuntą, kad kurjeris matytų, kur ji turi būti pristatyta. Apie siuntas galima sakyti vieną pagrindinę taisyklę: kuo jos tvirčiau supakuotos – tuo sėkmingiau pasieks tikslą. Ypač tokiu atveju, kai pervežamos tokios siuntos kaip dviračiai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close