Vyko susitikimas su LR Aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento atstovais

Kovo 26 d. Birštono savivaldybėje įvyko susitikimas su Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento (Alytaus RAAD) atstovais. Susitikime dalyvavo savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, Alytaus RAAD direktorius Česlovas Meržvinskas, Alytaus RAAD Prienų agentūros vedėjas Tomas Barkauskas, Alytaus RAAD ir Birštono savivaldybės atstovai.
Susitikimo metu buvo aptarti vandens būklės, atliekų surinkimo, nuotekų valymo ir  antrinių atliekų tvarkymo Birštono savivaldybėje klausimai. Kaip teigė Alytaus RAAD direktorius Č. Meržvinskas, Savivaldybės ir Departamento tikslai, sprendžiant aplinkosaugos problemas, yra bendri, todėl reikia formuluoti uždavinius, kuriuos kartu įgyvendinus bus pasiekti teigiami rezultatai. Departamento atstovai akcentavo, kad bendrieji aplinkosaugos rodikliai Birštono savivaldybėje yra geri.
Apsilankę UAB „Birštono vandenys“, jie liko patenkinti ir vandens kokybe.
Aplinkos apsaugos specialistai, remdamiesi atliktais tyrimais, pastebėjo, kad Birštono savivaldybės paviršinio vandens valymo rodiklis yra vienas geriausių Alytaus regione.
Alytaus RAAD direktorius, kalbėdamas apie aplinkosaugos problemas, sakė, kad savivaldybėje turėtų būti gerokai sumažintas bendras atliekų patekimo į sąvartyną kiekis. Šią problemą galėtų padėti spręsti savivaldybės individualių namų gyventojai, kuriems suteikta galimybė gauti naujus individualius mišrių ir skaidžių atliekų konteinerius. Deja, kol kas ne visi namų savininkai šia galimybe pasinaudojo. Aplinkos apsaugos departamento atstovai kaip itin svarbų klausimą išskyrė nevalytų buitinių nuotekų patekimo į aplinką problemą. Pasak jų, labai svarbu, kad individualių namų gyventojai, turintys nuotekų surinkimo šulinius, atliekų iš jų nepiltų laukuose, pievose, o pasinaudotų specializuotų įmonių teikiamomis paslaugomis. Gyventojai, kurie kreipėsi į specializuotas įmones, raginami išsaugoti tai įrodančius dokumentus (sutartis, apmokėjimo kvitus ir kt.).
Aplinkos apsaugos specialistai kalbėjo savivaldybės kapinių tvarkymo, atliekų rūšiavimo, lapų, žolynų kompostavimo klausimais, aptarė galimus atliekų, nuotekų valymo aikštelių įrengimo procesus. Pasibaigus diskusijoms buvo nutarta ir toliau bendradarbiauti, sprendžiant nuotekų valymo, atliekų tvarkymo, jų surinkimo, išvežimo ir kitas aplinkosaugos problemas. Kiekvienoje savivaldybėje, o juo labiau kurorte, itin aktualūs švarios aplinkos, gyventojų sveikatai saugaus komunalinių atliekų tvarkymo bei geros ekologinės būklės rodikliai.
 
Pagal Birštono savivaldybės informaciją parengė Stasė Asipavičienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close