„Bočiai“ gyvena aktyvų ir įdomų gyvenimą

 Praėjusi savaitė buvo pirmoji advento savaitė, tad ir Birštono „Bočių“ bendrijos nariai susirinkę uždegė pirmąją advento žvakę, pasidžiaugė besibaigiančių metų darbais, padėkojo vieni kitiems už draugystę ir bendrystę. Renginyje dalyvavo ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, pavaduotojas Vytas Kederys, Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė ir Birštono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjas Antanas Grušelionis bei „Bočiai“ iš Vilkaviškio rajono.

 Pirmąją adventinę žvakę buvo patikėta uždegti Leonui Baručiui ir Linai Danilovienei. Tylos minute buvo pagerbti išėjusieji Amžinybėn.

Birštono „Bočių“ bendrijos 2017 metų veiklą pristatė pirmininkė Julija Barutienė. Peržvelgiant fotografijose užfiksuotus įvykius ir įvairius renginius, kuriuose dalyvavo bendrijos nariai, belieka tik džiaugtis, kad tai pati aktyviausia visuomeninė organizacija, daug kur reprezentuojanti Birštono kurortą.

Birštono pagyvenę žmonės moka prasmingai leisti laiką. Jie daug keliauja, aplanko bičiulius kitose savivaldybėse ir kituose miestuose, išvažiuoja kelioms dienoms pailsėti prie jūros, pakeliui aplankydami žymias Lietuvos vietas. Šiais metais nepamirštamos kelionės ir susitikimai buvo su Širvintų ir Ukmergės bočiais Čiobiškyje, visiems ilgam į atmintį įstrigo lankymasis Telšiuose, susitikimas su klebonu, apsilankymas Šv. Antano Paduviečio katedroje. Bet ne mažiau svečių tenka priimti ir Birštone, surengti ekskursijas, papasakoti apie mūsų kurortą ir jo įžymybes.

Buvo paminėta ir tai, kad dauguma bočių gilina žinias Trečiojo amžiaus universitete, mokosi ir kompiuterinio raštingumo, ir kitokių svarbių dalykų, kurie daro gyvenimą įdomesnį ir prasmingesnį.

Be „Bočių“ neapsieina nė vienas kultūrinis renginys ar šventė. Visada smagiai švenčia Užgavėnes, Pasaulinę pagyvenusių žmonių dieną, Žemės dieną, taip pat gražiai pamini vieną iš gražiausių pavasario švenčių – Tarptautinę moters dieną. Bendrijos nariai dalyvauja kurorto šventėje, o šiemet gausiai dalyvavo šimtmečio ąžuoliuko sodinimo renginyje.

Ne tik renginiai ir linksmybės rūpi bočiams. Jie kiekvienais metais organizuoja talkas, tvarko Panemunio ir Gudakalnio kapinaites, dalyvauja pavasarinėse talkose, tvarko ir gražina kurorto bažnyčios aplinką prieš Šv. Antano Paduviečio atlaidus. Šiais metais būrelis „Bočių“ bendrijos narių padėjo tvarkyti centrinį parką po rugpjūčio 12 dieną siautusio škvalo. Bendrijos nariai gražiai bendrauja ir su kitomis visuomeninėmis organizacijomis, gimnazijos mokiniais ir darželinukais, kartu lankosi kapinėse Visų šventųjų dieną ir per Vėlines.

Vardijant gerus darbus buvo prisiminta, kad ne tik prieš didžiąsias šventes, bet ir kitomis dienomis aplankomi ir sergantys bendrijos nariai. Su „Bočių“ bendrijos finansine veikla supažindino revizijos komisijos narė Judita Vyšniauskienė, o visi pritarė, kad piniginiai reikalai tvarkomi gerai ir sąžiningai.

„Bočius“ sveikino ir savivaldybės atstovai, merė dėkojo už veiklą ir linkėjo sėkmingai dirbti ir ateityje, garsinti Birštono vardą.

Renginio metu pasveikinti ir asmeninėmis dovanėlėmis bei gėlėmis apdovanoti 22 jubiliatai. Tarp jų ir devyniasdešimtmetį atšventęs Antanas Tankevičius, Aldona Milda Valatkienė, Birutė Karanauskaitė, Aurelija Jaruševičienė Arnoldas Ribinskas, Justinas Beleška, Bronė Lukošienė, Janina Giknienė, Regina Jakučionienė ir visa eilė kitų, daug savo organizacijai nusipelniusių ir šviesių žmonių. Bendrijos pirmininkė J. Barutienė dėkojo valdybos nariams už gerą darbą, dėkojo ir visiems aktyviai prisidedantiems prie gražios ir prasmingos veiklos. Pirmininkė padėkojo ir savivaldybei už finansinę paramą, taip pat už gerą žodį ir visapusišką palaikymą bei pagalbą.

Po oficialiosios dalies koncertinę programą pristatė „Bočių“ bendrijos choras „Sidabrinė gija“ bei svečiai iš Vilkaviškio, o vėliau visi susėdo prie bendro agapės stalo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close