Gruodžio 8–9 dienomis Birštone vyko Birštono savivaldybės gyventojams skirta sveikatinimo stovykla, kurią surengė Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Sveikatinimo stovyklos dalyvius, susirinkusius į Savivaldybės salę, pasveikino Birštono savivaldybės administracijos gydytoja Eglė Grinevičienė, kuri pasidžiaugė, kad stovyklos metu gyventojai susipažins su sveiku gyvenimo būdu, daugiau sužinos apie fizinę savo sveikatą bei būdus jai stiprinti.

Stovyklos atidaryme dalyvavo ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri priminė, kad Birštone yra labai geros sąlygos naudotis daugeliu procedūrų – Kneipo sodas, mineralinio vandens garinimo bokštas, Birutės vila ir grynas pušyno oras, gražus kraštovaizdis nieko nekainuoja.

„Linkiu per šias dvi dienas sukaupti energijos, atsipalaiduoti, pasisemti geros nuotaikos, būti energingiems ir sveikiems, džiaugtis malonumais, kuriuos teikia gamta“, – sakė N. Dirginčienė.

Sveikatinimo stovyklos dalyvius sveikino ir Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Daiva Citvarienė, kuri palinkėjo pakviesti ir kitus savo šeimos narius kartu sportuoti.

Sveikatinimo stovyklos programą pristatė Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys. Direktorius pasakojo apie įgytą patirtį organizuojant sveikatinimo stovyklas Kauno rajone. Dabar ir Birštono savivaldybė pasirašė tokią bendradarbiavimo sutartį. Pasak L. Dilio, žmogaus fizinę sveikatą lemia visų pirma – fizinis aktyvumas, sveika mityba, psichoaktyvių medžiagų nevartojimas, grynas oras, bendravimas ir …šypsenos.

Pranešimą „Judėjimas – tai gyvenimas. Rask laiko sau“ skaitė lektorė, trenerė, Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė Joana Bartaškienė, čia pat pravedusi fizinio aktyvumo užsiėmimą. Pasirodo, judėti pagal ritmą ir muziką sugebame visi, o tai ne tik sveika ir naudinga, bet smagu ir linksma…

Vėliau stovyklos programoje buvo paskaita sveikos gyvensenos tema „Streso reikšmė lėtinių neinfekcinių ligų atsiradimui. Streso valdymas“, kurią skaitė lektorė, šeimos gydytoja Aušrinė Kontrimienė.

Pirmąją stovyklos dieną dalyviai mėgavosi baseino malonumais, dalyvavo vakarienėje ir vakaronėje.

Kita stovyklos diena prasidėjo bendra mankšta, kurią „Tulpės“ sanatorijos kineziterapijos salėje vedė sveikatingumo klubo „Impuls“ trenerė, daugkartinė Lietuvos aerobinės gimnastikos čempionė Giedrė Vaitauskienė (vėliau ji vedė ir pilateso užsiėmimą).

Stovyklautojai dar išklausė paskaitą sveikos gyvensenos tema „Fizinio aktyvumo poveikis žmogaus organizmo struktūrai, funkcijai ir morfologijai. Senėjimo lėtinimo prielaidos“, kurią skaitė lektorė, mokslų daktarė Asta Mockienė.

Stovyklos užsiėmimai baigėsi šeštadienio vakarą šiaurietišku ėjimu ir stovyklos uždarymu prie sanatorijos „Versmė“ fontano.

Sprendžiant iš dalyvių gausos (dalyvavo per 50 žmonių) ir jų nuotaikos, galima teigti, kad žmonėms reikia tokių užsiėmimų. Jie leidžia pažvelgti į save iš šalies, įsigilinti į savo sveikatos problemas, rasti jų sprendimo būdus, taip pat pamatyti, ką Birštone turime ir ką galime nuveikti savo sveikatos labui. Birštoniečiai tikisi, kad tokių stovyklų ir užsiėmimų bus daugiau.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close