Siekiant palaikyti abipusį bendradarbiavimą būtina atnaujinti kontaktinius duomenis

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) su mokesčių mokėtojais siekia plėtoti glaudžius bendradarbiavimo principu paremtus santykius. Su gyventojais ir įmonių atstovais VMI tarnautojai susisiekia įvairiais klausimais. Fiziniams ir juridiniams asmenims primenama apie artėjančius deklaracijų pateikimo ir mokesčių sumokėjimo terminus, suteikiama kita naudinga informacija. Ypatingas dėmesys skiriamas naujiems mokesčių mokėtojams: teikiama metodinė pagalba, konsultuojama mokestinių dokumentų pateikimo terminų klausimais, taip pat stebima mokėtojo veikla, teikiami patarimai, įspėjama apie pastebėtas klaidas bei nurodoma, kaip jas ištaisyti. Dėl šios priežasties mokesčių administratoriui labai svarbu turėti galimybę susisiekti su mokesčių mokėtoju.

Šiuo metu svarbiausia informacija visus mokesčių mokėtojus pasiekia elektroninėje sistemoje Mano VMI. Visgi, VMI specialistai naudoja ir kitus komunikacijos kanalus – elektroninį bei klasikinį paštą, telefoną.

VMI primena, kad juridiniai asmenys, pasikeitus telefono numeriui, el. pašto ar korespondencijos gavimo adresui, per 5 darbo dienas privalo apie tai privalo informuoti mokesčių administratorių. Duomenys pateikiami ir atnaujinami užpildžius formą FR0791 ir jos priedus. Įmonė atnaujintą informaciją VMI turi pateikti ir pasikeitus pagrindinėms vykdomoms veikloms, struktūrinių padalinių duomenims, vadovo ir apskaitą tvarkančio asmens duomenims. Gyventojams taip pat rekomenduojama atnaujinti kontaktinius duomenis.

Patogiausias ir greičiausias būdas atnaujinti kontaktinius ir kitus duomenis – prisijungti prie sistemos Mano VMI. Gyventojai savo kontaktus gali atnaujinti skiltyje „Nustatymai“. Įmonių atstovai formą FR0791 ir jos priedus negaišdami laiko taip pat gali pateikti sistemoje Mano VMI. Užpildytus dokumentus galima atsiųsti ir klasikiniu paštu arba įteikti tiesiogiai atvykus į bet kurį teritorinį VMI padalinį.

Aktualią informaciją mokesčių klausimais galima rasti savarankiškai adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close