Mintimis dalijasi praeiviai: Ar mėnulio pilnatis veikia žmones?

Agnius Kazlauskas:

Sakoma, kad prieš pilnatį ar pilnaties metu pildosi sapnai, padaugėja savižudybių ir smurto, bet aš to nepastebėjau. Tačiau ir pats jaučiu, kad miegas suprastėja. Pilnatis praeina – ir vėl gerai miegu.

 

Greta Didžiulytė:

Pastebėjau, kad pilnaties metu kai kuriuos žmones vargina nuotaikų kaita, jie tampa irzlesni. Kalbama, kad daugeliui ir miegas suprastėja, tačiau manęs mėnulio pilnatis neveikia.

 

Vida Bardauskienė:

Aš pati jaučiu, kad per pilnatį prasčiau miegu, suprastėja savijauta, padidėja nerimas, tačiau stengiuosi nekreipti dėmesio. Iš patirties žinau, kad tuo metu padaugėja nusikaltimų, ir savižudybių, nes Prienuose 36 metus dirbau prokurore. Per ilgus darbo metus patyriau, kad per pilnatį padaugėdavo lankytojų – ir agresyvesnių, ir „keistesnių“. Žinojome, kaip su jais elgtis, ką pasakyti, kad išeitų.

 

Nijolė Rinkevičienė:

Mane pačią pilnatis veikia – kankina nemiga, galvos skausmas, kartais ir kitokios sveikatos problemos paaštrėja ar batai tampa nebe tokie patogūs. Tačiau stengiuosi gyventi kaip gyvenusi, nekreipti dėmesio, susitaikyti su tuo ir eiti į priekį. Kadangi į darbą eiti jau nebereikia, tai ir nemiga – ne bėda, neišsimiegojau šiandien, išsimiegosiu rytoj. Pastebėjau, kad tomis dienomis ir aplinkiniai žmonės tampa irzlesni. Sakoma, kad per pilnatį kai kuriuos darbus galima daryti, kai kurių ne, bet aš nekreipiu dėmesio – jei reikia, einu į kirpyklą, pas dantų gydytoją.

Daiva

Natūralu, kad žmonėms turi įtakos ir pilnatis, ir užtemimai – mes juk gamtos dalis. Manau, kad per pilnatį žmonės ( net ir valdžios atstovai) labiau linkę apgaudinėti vieni kitus. Pilnatis veikia nevienodai ir tai priklauso nuo to, koks kiekvieno žmogaus Zodiako ženklas: vienus mėnulio įtaka pasiekia dar prieš pilnatį, kitus – jau po. Kad tuo laikotarpiu padaugėtų smurto, savižudybių ar panašių dalykų, nepastebėjau. Mano manymu, žmonės, kurie jaučia, kad pilnatis jiems daro vienokią ar kitokią įtaką, turėtų tam ruoštis ir tomis dienomis labiau save kontroliuoti.

Kalbino ir fotografavo Laima Duoblienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close