Šalies mokiniams – beveik 100 geltonųjų autobusų, trys iš jų atrieda ir į Prienų rajoną

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo geltonųjų autobusiukų perdavimo savivaldybėms ir mokykloms šventėje.

Šalies vadovė įteikė autobusiukų dokumentus mokyklų atstovams ir pasveikino Vilniaus rajono Nemenčinės Gedimino gimnaziją – jiems atiteko simbolinis 900-asis autobusiukas.

Pasak šalies vadovės, geltonaisiais autobusiukais kaimų ir miestelių mokiniai ne tik greičiau ir saugiau pasieks mokyklas – dar daugiau vaikų turės galimybę lankyti būrelius ar vykti į pažintines keliones po Lietuvą, aplankyti muziejus ar teatrus.

Šiemet į Katedros aikštėje surengtą šventę iš visos Lietuvos atvykusiems moksleiviams ir mokytojams padovanoti 82 geltonieji autobusiukai. Jie iškeliaus į 55 šalies savivaldybes. Tarp jų – ir į Prienų rajono savivaldybę. Jau šiais metai į Prienų rajono savivaldybės mokyklas moksleivius pradės vežioti trys nauji autobusiukai.

Nauji autobusai pirmiausia bus skirti toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat mokiniams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo. Trisdešimt autobusų pakeis jau netinkamus naudoti geltonuosius autobusiukus.

Nuo 2000 m. valstybė įsigijo jau 903 mokyklinius autobusus. Kasmet vis daugiau geltonųjų autobusiukų išrieda į šalies kelius, į mokyklas kasdien veždami apie 22 tūkstančius mokinių, tačiau tai – tik mažiau nei pusė visų mokinių šalyje, kuriems reikėtų pavėžėjimo paslaugos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close