Antroji Pasaulio jaunimo sklandymo čempionato diena: jaunimas nenustoja stebinti

Po keturių atšauktų Pasaulio jaunimo sklandymo varžybų dienų penktąją (rugpjūčio 4 d.) 70 sklandytojų iš 18 pasaulio valstybių pagaliau pakilo į orą. Nepaisant to, kad dėl blogų oro sąlygų antroje dienos pusėje nei vienas varžybų dalyvis nepasiekė aerodromo, o priverstinai leidosi aikštelėse (laisvuose žemės plotuose), diena buvo sėkminga ir sklandytojai džiaugėsi varžyboms pagaliau įgavus pagreitį.

Sklandymas yra labai dinamiškas sportas, priklausantis ne tik nuo oro sąlygų, tačiau ir daugybės kitų faktorių: patirties, žinių, gebėjimo greitai priimti sprendimus, sėkmės ir kt. Varžybų rezultatus nuspėti labai sudėtinga, ypatingai jaunimo čempionate, nes jauniems sklandytojams dažnai stinga pastovumo.

 Puikus to pavyzdys – sklandytojas iš Danijos Martin Steen Andersen pirmąją varžybų dieną finišavo 18-as iš 38 sklandytojų klubinėje klasėje, o antrąją užemė pirmą vietą. Kaip ir Svenas Sprungeris, kuris pirmają sklandymo varžybų dieną nepasiekęs finišo buvo priverstas leistis Lenkijoje ir dėl to atsidūrė rezultatų lentelės apačioje. Antroji sklandymo varžybų diena (rugpjūčio 4 d.) jam buvo daug sėkmingesnė – Svenas užemė 1-ąją vietą.

Antrąją sklandymo varžybų dieną pirmųjų vietų nugalėtojai įveikė 222.16 km klubinėje ir 252.30 km standartinėje klasėse. Pirmąją vietą klubinėje klasėje užemė jau minėtas danas M. Steen Andersen, antrąją ir trečiąją vietas pasidalino amerikiečiai Daniel Sazhin ir Noah Reitter. Standartinėje klasėje lyderių trejetukas atrodo taip: 1-as – šveicaras Sven Sprunger, 2-as – danas Sviatoslavas Roublevas, 3-ias – kitas danas Emilis Dalboe-Pedersonas.

Lietuviai po antrosios sklandymo varžybų dienos išsirikiavo taip: Igno Bitinaičio rezultatas buvo 12-as, Jorio Vainiaus – 14-as, Ringaudo Kikalo – 31-as standartinėje klasėje. Itin sėkminga diena buvo Laurynui Šupiniui, kuris iš 27 pozicjos šoktelėjo į 9-ą klubinėje klasėje. Martynas Liutkevičius liko 16-as, o Jokūbas Motūza – 25-as.

Po dviejų pratimų bendroje reszultatų lentelėje klubinėje klasėje pirmauja vokietis Stefanas Langeris, antroje pozicijoje yra kitas vokietis Julian Klemm, trečioje – sklandytojas iš Naujosios Zelandijos Nicholas Oakley. Standartinėje klasėje pirmąją vietą užima švedas David Erik Vilhelm Gustavsson, antrą ir trečią vietas dalinasi Lietuvos sklandymo rinktinės nariai Ignas Bitinaitis bei Joris Vainius.

Rugpjūčio 5 d. sklandytojai taip pat kilo į orą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close