Meras sveikino jubiliejaus proga pirmąją miesto verslininkę

Liepos 18 d. gražų 90-ies metų jubiliejų pasitikusi ir artimųjų būryje jau spėjusi atšvęsti Antanina Bublienė sulaukė Prienų r. savivaldybės mero A. Vaicekausko aplankymo. Sveikindamas jubiliatę garbingos sukakties proga, meras linkėjo jai stiprios sveikatos, artimųjų dėmesio, šviesių dienų ir šiltų prisiminimų, išlikti tokiai pat gyvybingai.

Gražių bruožų, šviesaus veido senolė nė iš tolo nepanaši į 90-metę: akys šviesios, mažai raukšlelių. „Kai aš buvau maža, gal mane sukeitė?..“, – paklausta, kur to gyvybingumo paslaptis, pašmaikštavo jubiliatė. „Dar būčiau stipri – rankos stiprios, protas taip pat kol kas yra, tik kojos jau ne tos. Kad kas pakeistų kojas – o, galėčiau dar daug nuveikt“, – kalbėjo ji.

Antanina Bublienė (Vasiliauskaitė) – tikra prienietė, čia gimusi, augusi kartu su dar šešiais broliais ir seserimis, čia šeimos lizdą susukusi. Ištekėjusi už kaimynų sūnaus Prano, su juo susilaukė dviejų sūnų – Juozo ir Sigito. Nors anksti (57-erių) tapo našle (vyras mirė sulaukęs 58-erių), ilgi našlystės metai ir liūdesys netekus ne tik šeimos maitintojo, bet ir žmonių gerbiamo meistro, gero vyro, draugo nepalaužė moters – gelbėjo sunkus darbas. Visą gyvenimą ji dirbo visuomeninio maitinimo srityje (virėja, konditere), dvidešimt metų – mokykloje vyr. virėja, o prieš trisdešimt – įkūrė pirmąjį Prienų mieste ir rajone kooperatyvą (kepyklėlę), kuris tuomet vadinosi „Cukrainė“ (dabar – „Trupinys“). Žmonių eilės anuomet, pasak jubiliatės artimųjų, nusidriekdavo iki „gastronomo“. Prieniečių ir miesto svečių pamėgti gardūs kepyklėlės gaminiai apkeliavo ir Lietuvą, ir svečias šalis, išliko populiarūs iki šios dienos.

Šiandien šeimos verslas – patikimose artimųjų rankose, o pagrindiniu smuiku groja marti Janina. Senolei telieka stebėti viską iš šalies ir džiaugtis savo darbo vaisiais.

Nors iš didelės Vasiliauskų šeimos likusi tik Antanina su 12 metų jaunesniu broliu, o draugės visos jau iškeliavusios į amžinybę, gyvenimo rudenį praskaidrina ir liūdėti neleidžia 4 vaikaičiai, 7 provaikaičiai, dienas prasmės pripildo visų meilė ir artuma, dažni jaukūs pasisėdėjimai, nuoširdūs pašnekesiai.

 

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close