Pagrindinis prizas atiteko alytiškiams

Šeštadienį Birštono kultūros centre į septintąjį tarptautinį ansamblių konkursą-festivalį „Muzikuokime drauge 2013“, skirtą paminėti 1863 metų sukilimo 150-ąsias metines, susirinko geriausi respublikos meno ir muzikos mokyklų kolektyvai.

 

 

Sveikinimo žodį tarė savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, pasidžiaugdamas, kad tiek gražaus jaunimo susirinko į Birštoną ne tik pamuzikuoti, pasidžiaugti vieni kitų laimėjimais, bet ir savo pasirodymu paminėti Lietuvai svarbią istorinę datą.

Birštono muziejaus fondų saugotojas istorikas Vytautas Kuzmickas supažindino su istorinių įvykių seka, jaunimui įdomiai pateikdamas istorinę medžiagą. Pasak Birštono meno mokyklos direktorės Laimutės Raugevičienės, jaunimui tai buvo puiki tautinio patriotizmo pamoka.

Iš senų senovės yra atkeliavusi patarlė, kad žmogus, kuris nežino istorijos, visada lieka vaikas. Žinoma, visos žmonijos vystymosi istorijos nežino niekas, tačiau kiekvienas sąmoningas pilietis turi domėtis bent svarbiausiais savo krašto istoriniais įvykiais. Turime žinoti ir prisiminti tuos šalies įvykius, kurie lėmė tolesnius pokyčius ir yra kartų jungiamoji grandis.

Po istorijos pamokos vyko ansamblių konkursas, kurį vertino autoritetinga komisija: Birštono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė, meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė, muzikos skyriaus vedėja Dalia Jegelevičienė, Veiverių A. Kučingio meno mokyklos mokytoja Rasa Derbutienė, Jiezno muzikos mokyklos direktorė Aida Pūraitė.

Konkurso metu įvairių kompozitorių kūrinius atliko 14 kolektyvų, kurie varžėsi A, B, C ir D grupėse. Konkurse dalyvavo Vilniaus, Kauno, Garliavos, Vilkaviškio, Prienų, Jiezno ir Birštono meno ir muzikos mokyklų ansambliai.

Po konkursinio koncerto, kol vertinimo komisija sprendė sunkų uždavinį, kaip teisingai įvertinti kolektyvų artistiškumą, meistriškumą ir pagal kitus konkurso kriterijus paskirstyti vietas – juk visi labai stengėsi ir norėjo būti patys geriausi – žiūrovai galėjo pasidžiaugti pamėgtais ansambliais ir pasidžiaugti jų dovanojamomis melodijomis.

Festivalyje šauniai pasirodė Birštono meno mokyklos ansamblis, kuriame fortepijonu grojo Darija Kočiūnaitė ir Simona Drazdauskaitė, o virtuoziškai mušamaisiais grojo simpatiškasis Splendid Mykolas Didla. Visus sužavėjo Jiezno muzikos mokyklos smuikininkių ansamblis (Silvija Rudytė, Aurelija Šimkutė ir Erika Švenčionytė), kuriam akomponavo Olga Zubavičienė.

Džiugino ir Prienų meno mokyklos mišraus ansamblio pasirodymas, o pabaigoje labai smagiai nuteikė Kaišiadorių meno mokyklos bendraklasių atliekamos E. Hug-Little-Boogie ir D. Luoiguy – Cherry pink and apple blossom white melodijos.

Daugiausia kolektyvų buvo iš Alytaus. Jie ir susišlavė daugiausia apdovanojimų, o Alytaus muzikos mokyklos liaudiška kapela, vadovaujama mokytojų Ritos Frenzelienės ir Editos Radvilavičienės, į Dzūkijos sostinę išsivežė ir pagrindinį prizą.

Pirmoji vieta atiteko Alytaus muzikos mokyklos fortepijoniniam kvartetui. Antrąsias vietas laimėjo Alytaus muzikos mokyklos saksofonininkų kvartetas ir Birštono meno mokyklos saksofonininkų ansamblis. Trečiosios vietos atiteko Alytaus muzikos mokyklos akordeonistų ansambliui ir Kaišiadorių meno mokyklos saksofonininkų kvartetui. O paskatinamoji – Prienų meno mokyklos pučiamųjų ansambliui.

Kultūros centro fojė stovėjo lenta, kurioje žiūrovų simpatijų labiausiai nusipelniusiems kolektyvams prie ansamblio pavadinimo buvo klijuojamos širdelės. Daugiausia jų surinko ir Grand prix laimėjo Alytaus muzikos mokyklos liaudiška kapela. Antrasis prizas atiteko renginio šeimininkams birštoniečiams, o trečiasis – Kauno rajono Garliavos meno mokyklos muzikantams.

Kiti konkurse dalyvavę kolektyvai buvo apdovanoti diplomais.

Birštono meno mokyklos direktorė apdovanojo tuos atlikėjus, kurie buvo pripažinti artistiškiausiais ir jų dėka kolektyvas pelnė išskirtinę vietą. Štai tie šaunieji muzikantai: Paulina Smolskaitė, Lukas Maciulevičius ir šaunusis būgnininkas S. M. Didla.

Konkurse dalyvavusių mokyklų kolektyvus saldžiomis dovanomis iš Kaziuko mugės pavaišino Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, pasidžiaugusi gražiu prasmingai datai skirtu renginiu.

Birštono meno mokyklos direktorė L. Raugevičienė padėkos raštus įteikė ir visiems rėmėjams, kurie prisidėjo, kad šis renginys būtų aukšto lygio, kad visi laimėtojai ir dalyviai gautų padėkos raštus ir dovanėles. L. Raugevičienė dėkojo Birštono savivaldybei, UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“, Juozo Palionio labdaros ir paramos fondui, Leidyklai „Šviesa“ ir Gretai Meškauskienei, Birštono muziejui ir rajono laikraščiams, o taip pat partneriams: Birštono kultūros centrui ir Birštono muziejui.

Šis konkursas-festivalis jau septintas. Jo sumanytoja ir organizatorė D. Jegelevičienė jau trečius metus rašo projektus ir gauna dalinį finansavimą iš LR kultūros ministerijos kultūros rėmimo fondo.

Baigiantis renginiui, buvo padėkota ir visiems mokytojams, vertinimo komisijos nariams, pasidžiaugta jų meistriškumo augimu ir gražiu bendravimu bei dalijimusi patirtimi. Kaip pastebėjo L. Raugevičienė, meistriškumo lygis kyla, nes praėjusiais metais dabartiniai Grand prix laimėtojai buvo užėmę pirmąją vietą, o dabar – jau pačią aukščiausią. Tik kitąmet, pagal taisykles, jie konkurse jau negalės dalyvauti, bet galės pasirodyti festivalyje.

Nusifotografavę atminčiai ir gražiai atsisveikinę, jaunieji muzikantai ir jų mokytojai susitiks jau kitais metais, aštuntajame konkurse-festivalyje „Muzikuokime drauge 2014“

Stasė Asipavičienė

.

 

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close