Jaunųjų šaulių stovykla Balbieriškyje

Birželio 16–18 d. Balbieriškyje vyko jaunųjų šaulių stovykla, kurioje dalyvavo Prienų 206-osios kuopos jaunieji šauliai, taip pat šauliukai iš Kazlų Rūdos.

              Pirmą dieną stovyklautojai įsikūrė Balbieriškio pagrindinėje mokykloje, praėjo „muitinę“, tada sporto salėje buvo suskirstyti į 3 būrius, kurie turėjo savo vadą ir būrininkę (vado dešinioji ranka). Kiekvienas būrys turėjo prisistatyti – buvo galima šokti, dainuoti, vaidinti… Po prisistatymo visi pavakarieniavo ir ruošėsi miegoti (merginos miegojo aktų salėje, vaikinai – sporto salėje).

              Jaunieji šauliai keldavosi 7 valandą ryto ir per dešimt minučių pasirengdavo rytinei mankštai, kurią vesdavo patys jaunieji šauliai (prižiūrimi būrininko L.Šapalo). Lauke šauliai bėgdavo kelis ratus mokyklos teritorijoje, o vėliau kieme mankštindavosi. Po mankštos nusiprausę eidavo pusryčiauti į mokyklos valgyklą. Po pusryčių buvo galima žaisti salėje su kamuoliu arba aktų salėje pasiklausyti muzikos. Pirmąją stovyklos dieną, pasibaigus poilsio laikui, jaunieji šauliai vyko į Birštoną, kur vyko Lietuvos kariuomenės ir NATO ginkluotės paroda. Stovyklautojai čia galėjo apžiūrėti įvairią 10 NATO šalių ginkluotę: tankus, šarvuočius, inžinerinę bei kitą techniką, pasikalbėti bei pasikonsultuoti su įvairių šalių kariškiais. Grįžę į stovyklą šauliai pavalgė pietus ir pailsėjo, o vėliau ėmėsi skirtingų (pasikeisdami) veiklų. Vienas būrys ėjo į lauką mokytis šliaužti įvairiais būdais, kitas būrys prisiminė, kaip taisyklingai elgtis su ginklu, kokie yra šaudymo tipai, o trečias būrys sporto salėje mokėsi žygiuoti. Vakare šauliai žygiavo į tautinių šokių renginį ,,Ringio Ringis“. Grįžusių ir pavakarieniavusių šaulių laukė kiti užsiėmimai: vieni žaidė šratasvydį (vad. Prienų 206-osios kuopos būrininkas Linas Šapalas), kiti klausėsi edukacinės paskaitos (skaitė 206-osios kuopos vadas Sigitas Žalys).

              Paskutinę stovyklos dieną, sekmadienį, po mankštos ir pusryčių šauliai žygiavome po Balbieriškį – su miestelio istorija juos supažindino istorijos mokytojas Romas Vilčinskas ir kūno kultūros mokytojas Kęstutis Žilinskas. Jaunieji šauliai aplankė partizanų ir laisvės gynėjų kapus, uždegė žvakutes. Grįžę į stovyklą mokėsi savigynos (treneris Gintautas Sodaitis). Po to visi susikrovė daiktus ir išvyko namo. Jaunieji šauliai liko patenkinti stovykla.

Dėkojame visiems, kurie yra neabejingi šaulių veiklai ir padeda: Prienų savivaldybės administracijos direktoriui Egidijui Visockui, Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui ir mokyklos bendruomenei, mokyklos valgyklos vedėjai ir darbuotojoms (už skanų ir sotų maistą).

Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė Erika Kelmelytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close