Spalvomis skambanti „Vasara 2017“

Pasibaigus mokslo metams mokyklose veikla nenutrūksta – mokiniai dažnai kviečiami dalyvauti įvairiose vasaros poilsio programose, stovyklose. Birštono savivaldybės lėšomis remiama Birštono vienkiemio darželio-mokyklos vaikų vasaros poilsio programa „Vasara 2017“ šiemet jau aštuntą kartą sukvietė mokinius netradiciškai praleisti laiką mokykloje. Birželio mėnesį į veiklas buvo įtraukta 17 ugdytinių.

„Vasara 2017“ tikslas – turiningas ir prasmingas vaikų užimtumas, patirties turtinimas teigiamomis emocijomis, maloniais išgyvenimais ir žaismingumu netradicinėje aplinkoje.

Savaitę vyko įvairi veikla mokykloje ir už jos ribų. Stovyklautojai įgijo vasarą reikalingų pirmosios pagalbos žinių, kad būtų pasirengę apsisaugoti nuo saulės, tinkamai elgtis įkandus vabzdžiams, kad nepamirštų svarbiausių higienos įgūdžių. Kartu su mokyklos psichologu vyko kinetinio smėlio užsiėmimas, po kurio buvo išrinkti ir apdovanoti gražiausi darbeliai. Daugiausia programos laiko buvo skirta „muzikinėms dirbtuvėms“, kuriose stovyklautojai kūrė „muzikinę sieną“. Visi drauge pabandė sukonstruoti ir pagaminti kažką skambančio, žvangančio, traškančio, barškančio… Dvi dienas mokiniai piešė, dažė įvairius rakandus, kurie buvo tinkami garsams išgauti. Rezultatas džiugina – sukurta spalvinga instrumentinė siena, kuri lavina mokinių saviraišką, kviečia eksperimentuoti, kurti ir improvizuoti su garsais. Paruošti „muzikos instrumentai“ buvo išbandyti rengiant „koncertus“. Vaikai mielai bendradarbiavo, dalijosi teigiamomis emocijomis. „Muzikinės sienos“ kūrėjai mano, kad darželio-mokyklos kiemas tapo daug linksmesnis, o „instrumentai“ džiugins visus, kurie mėgsta muzikuoti.

Stovyklautojai neleido laiko veltui: darbavosi mokyklos bandymų sklype, kulinarinės popietės metu patys kepė bandeles. Viena diena buvo skirta kelionei į Raudondvarį. Mokiniai lankėsi Raudondvario dvaro muziejuje, susipažino su dvaro istorija. Edukacijos Raudondvario menų inkubatoriuje metu mokiniai piešė spalvotu smėliu įspūdingus paveikslėlius. Paskutinė diena stovykloje buvo skirta sveikatingumo, sporto ir turizmo užsiėmimams. Vaikai lankėsi Birštono Kneipo sode, „Tulpės“ sanatorijos baseine, atsigaivino kakava su ledais kavinukėje „Banginuko vaišės“, kur vyko elgesio prie stalo pamoka. Taigi visą savaitę iškylauta, žaista, muzikuota mokyklos kieme.

Vaikai patirtį ir kultūrą įgyja įvairiais būdais, juos ugdo visa supanti aplinka. Refleksijos metu išsiaiškinome, kad vaikai įgijo įvairių žinių, patirties, keletas netgi įveikė baimes. Džiugu, kad programos dalyviams veiklos patiko, laikas prabėgo nepastebimai. Vyko gražus tarpusavio bendravimas, žaidimai, veiklos suteikė vaikams galimybę patiriant teigiamas emocijas realizuoti saviraiškos poreikius. Vertinant programos įgyvendinimo sėkmę – svarbiausia, kad vaikai džiaugėsi stovykloje praleistu laiku, praturtėjo, įgijo daug smagių ir malonių prisiminimų.

 

Jolita Simonaitytė,

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokytoja

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close