,,Vaikų vasara“ Šilavoto pagrindinėje mokykloje

Nuskambėjus šių mokslo metų paskutiniam skambučiui, likus praeity sunkiems kontroliniams ir diktantams, greit atėjo šilta vasara ir smagus pabuvimas kartu – vaikų vasaros stovykla. Mokykloje vaikų socializacijos programa buvo organizuojama jau antrus metus. Joje dalyvavo priešmokyklinio ugdymo grupės ir 1-4 klasių mokiniai. Programos tikslas – sudaryti sąlygas kiekvienam vaikui kryptingai tobulėti pasirinktoje veiklos srityje mokinių vasaros atostogų metu. Tikslui pasiekti buvo įgyvendintos įvairios priemonės, kurių metu panaudoti tinkami metodai, kad per įvairias veiklas vaikai sėkmingai ugdytųsi vertybines nuostatas ir bendrąsias kompetencijas.

Vasaros stovyklos ,,Vaikų vasara“ atidarymas įvyko gegužės 31 dieną. Vaikai nuveikė tikrai daug: pristatė savo būrius, susitarė dėl elgesio taisyklių, sužinojo apie ,,slaptą draugą“, kuriuo turėjo nepastebimai rūpintis, daryti mažytes staigmenas, dalyvavo pokalbyje su mokyklos sveikatos darbuotoja apie saugų elgesį vasaros atostogų metu, žaidė Protų mūšį, judrius žaidimus. Vaikų gynimo dieną stovyklautojai paminėjo renginyje ,,Atverkim duris vasarai“ Šilavoto laisvalaikio salėje, kuriame vaikai susitiko su policijos ir vaikų bičiuliu Amsiu, dalyvavo visuotinėje akcijoje ,,Taikos glėbys“, žaidė, šoko ir gamino kūrybiškus darbelius. Trečioji stovyklos diena praėjo labai daug judant. Vyko įvairios sportinės varžybos tarp būrių, išrinktas sportiškiausias būrys, taip pat parodyti asmeniniai vaikų rezultatai, daug žaidimų. Paskutines dvi dienas stovyklautojai vyko į ekskursijas. Aplankėme Trakų pilies muziejų, kur dalyvavome edukaciniame užsiėmime apie viduramžius, to meto karo meną, ginkluotę. Teko ir patiems išbandyti šarvų ir kardo svorį. Žinoma, paragavome ir kibinų. Labai įsimintina kelionė į Kazlų Rūdos miško muziejų, kur mus pasitiko tikras miškininkas. Sužinojome apie miškų urėdiją, krašto istoriją, miškus, miško fauną ir florą. Ir važiuoti, ir pėsti pakeliavome pažintiniu miško taku. Grįžus į mokyklą, ilsėtis neteko – kiekvienas būrys turėjo surasti lobį su staigmena, kuri primins apie stovykloje gerai praleistą laiką. Smagias akimirkas primins gauti prizai už įvairius laimėjimus, padėkos, siurprizai.

Vaikų socializacijos programoje ,,Vaikų vasara“ vaikai mokėsi kultūringai ir turiningai leisti laisvalaikį, ugdėsi vertybes – sveikatą, kūrybiškumą, darbštumą ir atsakomybę. Programos projektinę veiklą organizavo ir vykdė pradinio ugdymo mokytojos Laima Astrauskaitė, Roma Petkevičienė, Rūta Marcinkevičienė bei Daiva Kamarauskienė.

 

  Pradinio ugdymo vyr.mokytoja Daiva Kamarauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close