Pasidžiaugti yra kuo, tad džiaukimės kartu

Gegužės 29-osios vakarą Birštono meno mokykloje vyko didelė ir graži visos bendruomenės šventė „Pasidžiaukime kartu“, kurią pradėjo ankstyvojo ugdymo grupės mažieji dainorėliai, vadovaujami mokytojos Ramunės Liutvynskienės.

 

Sveikindama susirinkusius mokinius, jų tėvelius, senelius ir kitus artimuosius, meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė priminė, kad vaikai, besimokantys meno mokykloje piešti ar muzikuoti, pasižymi didesniu aktyvumu, dažniau patiria gyvenimo džiaugsmą. „Džiaugiamės, kad mūsų vaikai visur pasiekia puikių rezultatų, turi daug draugų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Labai daug ko galima pasiekti mokantis meno mokykloje, tad šiandien ir pamatysime visų laimėjimus ir darbo rezultatus, kurių mokiniai pasiekė ugdomi puikių mokytojų. Šiandien ta diena, kai mes galime dėkoti vieni kitiems ir džiaugtis kartu gražiais laimėjimais ir pasiekimais“, – sakė mokyklos direktorė.

Renginio vedėja Viltenė Gilytė pristatė jaunųjų dailininkų sukurtą ir išleistą knygelę ir meninę kompoziciją „Sraigių istorija“. Tai graži istorija apie centriniame parke gyvenusias pilkas ir neišvaizdžias sraiges, kurios panoro būti kitokios ir atėjo į meno mokyklą. Jos ne tik tapo spalvingos, bet ir išmoko puikiai groti įvairiais instrumentais. Šią istoriją galima palyginti ir su vaikais, kurie ateina į meno mokyklą nieko nemokėdami, maži, o išeina turėdami daug žinių ir įvairių spalvų. Direktorė šią sraigių istoriją palygino ir su Birštono meno mokykla, kuri dar tik laukia renovacijos, nėra labai graži iš išorės, tačiau kiek gyvybės, džiaugsmo, muzikos ir spalvų čia slepiasi. Tik reikia mokėti jas pažinti ir atrasti.

Beje, „Sraigių istorija“ – tai jau trečia meno mokyklos dailės skyriaus iniciatyva išleista knygelė, prie kurios daugiausia dirbo pagrindinio ugdymo II klasė. Šias knygeles dovanų gavo ir mokyklos direktorė L. Raugevičienė, Birštono viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja Nijolė Raiskienė.

Baigiantis mokslo metams labiausiai nusipelniusiems, aktyviausiems ir daug kur dalyvavusiems mokiniams buvo įteiktos mokyklos įsteigtos nominacijos už gražius darbus ir pasiekimus.

Nominacija „Metų atradimas“ įteikta Elzei Bisikirskaitei.

Nominaciją „Metų iniciatyva“ gavo Augustė Zubavičiūtė, jau dešimtį metų griežianti smuiku, aktyviai dalyvaujanti konkursuose, koncertuose ir festivaliuose. Ji yra mokyklos tarybos narė.

Nominacija „Metų aktyviausieji“ įteikta saksofonininkams Pijui Urbanavičiui ir Jonui Zubavičiui, kurie projektiniame renginyje „Muzikuokime drauge“ tapo II vietos laimėtojais, o vasarą vyks koncertuoti į Prancūziją.

Nominacija „Metų ansamblis“ atiteko Birštono meno mokyklos jaunučių chorui (vadovė R. Liutvynskienė).

„Metų dizainerio“ titulas atiteko Evaldui Kašiubai, laimėjusiam antrą vietą floristinių darbų konkurse „Žiemos puokštė“, dalyvavusiam respublikiniame konkurse „Adata 2017“, o mados festivalyje „Avangardas 2017“ pristačiusiam „Baltų ženklų“ kolekciją.

Nominacija „Metų dailininkai“ atiteko kūrybinei grupei, parengusiai knygelę „Sraigių istorija“.

„Metų atlikėjo“ nominacija atiteko Medai Kučinskaitei, mažųjų pianistų konkurse laimėjusiai Grand prix ir Estijoje vykusiame VII tarptautiniame jaunųjų atlikėjų festivalyje užėmusiai I vietą.

Ypatingai pagerbti buvo visi VII tarptautinio jaunųjų atlikėjų konkurso dalyviai, kurie grįžo labai laimingi ir patenkinti aukštais apdovanojimais. Kaip sakė mokyklos direktorė, jų mokyklos mokiniai dalyvaudami konkurse labai nuogąstavo ir bijojo stiprių varžovų iš Rusijos, tačiau paskelbus rezultatus dvejonės išnyko – jie tapo laureatais. Meda Kučinskaitė laimėjo I vietą, Rokas Zdanavičius – I vietą, Emilija Žentelytė ir Matas Mecelis (ansamblis) – I vietą, o Gabija Valiūtė – II vietą. Šiuos mokinius konkursui ruošė Muzikos skyriaus mokytojai, Metų mokytojo titulą pelnę Renata ir Mindaugas Bivainiai. Už tokius gražius meno mokyklos mokinių rezultatus ir nuopelnus padėkos raštą iš renginio organizatorių gavo ir mokyklos direktorė L. Raugevičienė.

Už tokius aukštus rezultatus Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė jaunuosius muzikantus apdovanojo Birštono medaliais. Beje, toks apdovanojimas įteikiamas pirmą kartą. Šią misiją merės vardu atliko Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Birštono meno mokyklos mokinių dalyvavimą konkurse iš dalies finansavo Birštono savivaldybės sporto ir kultūros fondas.

Kartu buvo paminėtas ir dar vienas svarbus įvykis – šiais metais Dailės skyrių baigė XX laidos 4 mokiniai: Melda Levickaitė, Aistė Stundžaitė, Kotryna Aksenavičiūtė ir Tomas Lazauskas. Jiems buvo įteikti pažymėjimai bei atminimo dovanėlės, kurias įteikė skyriaus vedėjas Remigijus Janušaitis.

Renginio pabaigoje buvo apdovanoti ir aktyviausi koncertų, parodų ir kitų renginių lankytojai. Direktorė dovanų knygas įteikė Nojui Liaudagui, Jonui Zubavičiui ir Elzei Bisikirskaitei.

Renginio metu po kiekvienos nominacijos koncertavo ankstyvojo muzikinio ugdymo grupė, jaunučių choras, pianinu grojo M. Kučinskaitė, G. Valiūtė, R. Zdanavičius, saksofonininkai Jonas Zubavičius, Pijus Urbanavičius ir Matas Mecelis, M. Mecelis ir E. Žentelytė, dainavo U. Naudžiūnaitė, Emilija Radvilavičiūtė, sesės Austėja ir Adrija Suchockaitės ir kt.

Renginys buvo gražus, jaukus ir įspūdingas, nes į jį susirinkę patys artimiausi žmonės nuoširdžiai didžiavosi tuo, ko išmoko jų vaikai Birštono meno mokykloje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close