Amsis sveikino savo mažuosius bičiulius

Mūsų šalyje vaikai iki aštuoniolikos metų amžiaus sudaro ketvirtadalį Lietuvos gyventojų. Gimstamumas metai iš metų mažėja. Nuo šeimos gyvenimo sąlygų labai priklauso vaiko saugumas, stabilumas, sveikatos būklė, išsilavinimas. Vaiko socialinę padėtį lemia tėvų užimtumas, ypač kai vaikas turi tik vieną iš tėvų. Lietuvos ateitis kuriama, kai rūpinamasi vaikais, kad jie būtų mylimi, apsaugoti nuo smurto, skurdo ir nepriežiūros. Dabartinis pasaulis pilnas prieštaravimų: šalia amžinųjų vertybių ir atsiveriančių naujų galimybių jauno žmogaus tyko įvairios grėsmės, žalingų įpročių pavojus.

Vasara prasideda nuostabia švente – Tarptautine vaikų gynimo diena, kai visuomenei primenama būtinybė saugoti ir gerbti vaiko teises. Ta proga birželio 1 dieną Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato vyresnioji tyrėja Milda Vokietaitytė, lydima vaikų numylėtinio Amsio, lankėsi Birštono lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. Policijos draugas Amsis, kaip visuomet, buvo sutiktas su šypsenomis veiduose ir šiltais apkabinimais. Visi kartu paminėjo dvejopą šventę – Tarptautinę vaikų gynimo dieną ir „Vyturėlio“ 30-mečio jubiliejų, vaišinosi tortu su Amsio atvaizdu.

Tą pačią dieną pareigūnė Milda su bičiuliu Amsiumi pabuvojo ir Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje. Darželinukai džiaugėsi šaunia Amsio draugija ir su malonumu ragavo saldžią dovanėlę.

Teisėsaugininkai linki gražios, šiltos, o, svarbiausia, saugios vasaros!

 

Alytaus apskr. VPK Birštono PK informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close