Stiprinama Probacijos tarnyba – nauji etatai ir technika

Probacijos tarnyboms, prižiūrinčioms laisvėje esančius nuteistuosius, papildomai skiriama 30 etatų. Nauji pareigūnai artimiausiu metu pradės dirbti tose apygardų probacijos tarnybose, kurios stebi didžiausią laisvėje esančių nuteistųjų skaičių.

„Pastaraisiais metais įsigaliojus naujiems teisės aktams, gerokai padidėjo probacijos pareigūnų darbo krūvis. Tarnybos vykdomos priežiūros spragas atskleidė ir didelio atgarsio visuomenėje sulaukę rezonansiniai nusikaltimai, – sako teisingumo ministrė Milda Vainiutė. – Pareigūnų gretų gausinimas – tik pirmas žingsnis stiprinant šią tarnybą“.

Ministrės teigimu, planuojama ir kitais metais didinti finansavimą probacijai, taikyti labiausiai pasiteisinusią kitų šalių patirtį ir kartu su teisėsaugos institucijomis bei nevyriausybinėmis organizacijomis užtikrinti, kad bausmę laisvėje atliekantys asmenys pakartotinai nenusikalstų, integruotųsi į visuomenę. „Probacija, kaip viena iš bausmių vykdymo sistemos grandžių, bus visokeriopai tvirtinama ir skatinama“, – pažymi ministrė.

Teisingumo ministrės sprendimu iš Kauno tardymo izoliatoriaus į Kalėjimų departamentą perkeltas probacijos monitoringo centras. Čia bus įkurta bausmių vykdymo sistemos operatyvaus valdymo tarnyba. Jos pareigūnai fiksuos visus ypatingus įvykius, pavyzdžiui, riaušes, pabėgimus iš įkalinimo vietos, ir priims sprendimus. Operatyvaus valdymo tarnyba taip pat atliks visą parą trunkantį apykojes dėvinčių asmenų stebėjimą. Užfiksavus nustatyto režimo galimus pažeidimus, operatyviai praneš teisėsaugos institucijų pareigūnams. Probacijos tarnybos birželio mėnesį papildomai gaus 10 naujų automobilių.

Nuo 2011 metų probacijos tarnybų prižiūrimų nuteistųjų viešaisiais darbais skaičius padidėjo apie tris kartus, prižiūrimų nuteistųjų laisvės apribojimu – apie du kartus ir beveik tiek pat padaugėjo per metus prižiūrimų asmenų, kuriems paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės.

Šiuo metu didžiuosiuose penkiuose miestuose veikiančiose probacijos tarnybose yra 276 etatai. Pareigūnai prižiūri beveik 8 400 laisvėje esančius nuteistuosius.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close