Baigiasi mokslo metai, tuoj prasidės taip ilgai vaikų lauktos vasaros atostogos. Neįsivaizduojame vasaros be saulės, šilumos, maudynių, nuotykių ir įvairių pramogų. Daugelis vaikų išvyksta atostogauti pas senelius, gimines į kitus kaimus, miestus, ilsėtis prie jūros ar ežero.Todėl gegužės pabaigoje Išlaužo vaikų dienos centro socialinė darbuotoja G. Šilingienė, bendradarbiaudama su Prienų socialinių paslaugų centro socialine darbuotoja darbui su rizikos šeimomis A. Leikauskiene, pakvietė dienos centro vaikus ir jų tėvelius į susitikimą su Prienų rajono PK Viešosios policijos skyriaus specialiste E. Kubiliene pakalbėti apie vaikų saugumą. Policijos specialistė dienos centro vaikams priminė pėsčiųjų, važiuojančių dviračiu ir motoroleriu saugaus elgesio taisykles kelyje. Labai saugiai elgtis reikia vasarą ir prie vandens telkinių. Vaikai dalinosi žiniomis apie saugų elgesį maudantis bei kokių veiksmų ir priemonių imtis ištikus nelaimei. Aktyvi diskusija vyko apie psichoaktyviųjų medžiagų vartojimą ir pažeidimus, už kuriuos taikoma administracinė ir baudžiamoji atsakomybė vaikams ar jų tėvams. Tėveliams ir jų vaikams prevencijos specialistė priminė pavojus, tykančius internetiniuose žaidimuose, kokia kiekvieno asmeninė atsakomybė už veiksmus viešojoje erdvėje, patyčias socialiniuose tinklalapiuose. E. Kubilienė džiaugėsi, kad vaikai moka saugaus elgesio taisykles, aktyviausius paskatino dovanėlėmis. Linkime, kad visų vaikų ir jų šeimų atostogos būtų įdomios, turiningos ir saugios.

Išlaužo vaikų dienos centro socialinė darbuotoja Gintarė Šilingienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close