Tarptautinę vaikų gynimo dieną pareigūnai paminėjo Jiezno vaikų globos namuose

Birželio 1-ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, minimą nuo 1950 m. ir švenčiamą visame pasaulyje kalendorinės vasaros pradžioje, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-io sektoriaus Socialinės reabilitacijos, Apsaugos ir priežiūros skyrių, Psichologinės tarnybos pareigūnai aplankė Prienų r. Jiezno vaikų globos namų auklėtinius.

Šiuo metu šiuose namuose gyvena 57 vaikai nuo 4 m. iki 18 m. Šių vaikų tėvams apribota arba visiškai atimta teisė į vaikų globą.

                         Jiezno globos namų direktorė Jūratė Virginija Žukauskienė, direktorės pavaduotoja Meilutė Blekaitienė, įstaigos pareigūnai, prie arbatos puodelio, dalijosi gerąja patirtimi auklėjimo, socialinio pokyčio siekimo, žmogiškojo motyvavimo ir kitais aktualiais klausimais. Aptarti globos namuose gyvenančių vaikų pasitaikantys administraciniai teisės pažeidimai, įtraukimas į probuojamųjų įskaitą, sunkumai susiję su pozityvia vaikų resocializacija, socialinių įgūdžių lavinimu. Nepaisant pasitaikančių auklėtinių elgesio nesklandumų globos namų administracija pasidžiaugė teigiamais globotinių pasiekimais, sportiniais bei meniniais vaikų gebėjimais ir laimėjimais – vaikų darbai puošia globos namų pastato erdves ir padeda kurti jaukią, šiltą bei saugią gyvenamąją aplinką.

                         Šventišką dieną pareigūnai vaikus pakvietė bendroms prevencinėms ir sportinėms veikloms. Surengtas plakatų konkursas „Mano svajonių gyvenimas ateityje“, kurio metu vaikai kūrė plakatus apie įsivaizduojamą savo ateitį po kelių ar keliolikos metų. Vaikų darbus aptarė ir įvertino Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Psichologinės tarnybos atstovės, skaitė vaikams paskaitą „10 minučių malonumo“ apie rūkymo, alkoholio bei kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimo žalą ir jų prevenciją. Socialinės reabilitacijos skyriaus atstovai globos namų auklėtiniams papasakojo apie tinkamus socialinės elgsenos modelius, gyvenimą laisvės atėmimo įstaigoje, dažniausiai pasitaikančias priežastis ar aplinkybes sukeliančias norą pažeisti įstatymus ir nusikalsti bei, kaip svarbu ir būtina savo gyvenimo tikslų siekti teisėtais būdais bei priemonėmis.

                         Renginyje dalyvavo Kalėjimų departamento prie LR Teisingumo ministerijos prevencinės grupės pareigūnai, kurie su pačiais aikštingiausiais vaikų globos namų auklėtiniais pasirašė žodinę gero elgesio sutartį, patvirtintą draugiškais rankos paspaudimais ir vaikų pasižadėjimais elgtis tinkamai ir dorai.

                         Vėliau tarp Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-io sektoriaus pareigūnų ir Jiezno vaikų globos namų auklėtinių vyko draugiškos tinklinio varžybos, kuriose nebuvo pralaimėjusių – nugalėjo draugystė ir šypsenos, apdovanojusios globos namų auklėtinius ir pareigūnus puikia nuotaika ir geromis emocijomis, pareigūnai vaikams įteikė saldžias dovanas nuo Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos administracijos. Jiezno vaikų globos namų vadovybė džiaugėsi Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos administracijos ir darbuotojų iniciatyva paminėti vaikų gynimo dieną jų vadovaujamoje įstaigoje ir išsakė norą bendradarbiauti ir ateityje.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close