Kolekcija “Lino žiedai”- madų festivalio “Avangardas-2017” laimėtoja

Birželio 20 dieną Birštono kultūros centre vyko XIV-asis avangardinės mados festivalis „Avangardas-2017“, skirtas Birštono meno mokyklos jubiliejui paminėti. Mes, „Revuonos“ pagrindinės mokyklos „Rūbų modeliavimo ir gaminių dizaino“ netradicinio ugdymo užsiėmimo nariai (vadovė – dailės ir technologijų mokytoja Rasa Uleckienė), pristatėme dvi rūbų modeliavimo iš natūralių medžiagų kolekcijas: Agnės Stravinskaitės (7 klasė) – „AgNė“ ir Danieliaus Aldakausko (7 klasė) – „Lino žiedai“.

Agnė savo kolekciją „užaugino“ pasiuvusi rankines ir kuprines rajoniniam technologijų konkursui „Mano rankinė gražiausia“ (organizatoriai Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla). Mokinė kurdama rūbus pasirinko netradicinį sprendimą – kolekcijos rūbus derinti prie aksesuarų- kuprinių ir rankinių. Drabužių siluete, puošybos detalėse, medžiagų spalvose ir faktūrose nuolat atkartojamas kuprinės motyvas. Jos kolekcija santūri, klasikinio silueto, vyrauja gamtos spalvos ir tonai, jos sukurtos suknelės galėtų papildyti mokinės ar studentės rūbų spintą ir galėtų tapti puikiu pasirinkimu ruošiantis į mokyklą, studijas.

Danielių sukurti savo kolekciją įkvėpė bohemiškas, modistės stilius ir technologijų pamokų metu kurtos gėlės iš grubaus lino pluošto audinio. Jo kolekcija skirta mėgstančioms dėmesį ir išsiskirti minioje merginoms. Kolekcija pristatyta taip pat išradingai: pristatymo metu skambėjo ekspresyvi muzika, pasirodymo choreografija dinamiška ir žaisminga, kolekcija vientisa ir elegantiška. Būtent tai ir sudomino komisijos nares, kolekcija buvo pastebėta gausaus dalyvių rato (madų festivalyje buvo pademonstruota 30 kolekcijų, kurias kūrė jaunieji kūrėjai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių) ir gerai įvertinta. Kolekcija „Lino žiedai“ iškovojo III-iąją vietą. Autorius Danielius Aldakauskas buvo apdovanotas diplomu ir festivalio suvenyru – sraige. Agnei Stravinskaitei ir mokytojoms V. Glaveckienei bei R. Uleckienei, padėjusioms parengti kolekcijas, įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanos. Podiumu žingsniavusios 5 ir 7 klasių mergaitės „pasimatavo“ modelio profesiją ir buvo pavaišintos saldumynais.

Dalyvavimas šiame festivalyje ypač mums buvo labai svarbus: įgavome patirties, pabendravome su bendraminčiais, susiradome naujų draugų. Dizaino būreliai mokiniai pasiryžę ir toliau dalyvauti madų festivaliuose ir konkursuose, turi naujų idėjų ir sprendimų būsimiems kolekcijų eskizams. Džiugu matyti jų degančias akis, pasiryžimą kurti, norą siekti savo tikslų ir svajonių.

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja Rasa Uleckienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close