Birštono kurorto metimų taurės varžybose apdovanotas ir birštonietis (nuotraukos)

Gegužės 13 dieną, kaitinant saulei, Birštono stadione vyko Birštono kurorto metimų taurės 2017 varžybos.

 

Į varžybas atvyko stipriausi šalies sportininkai kartu su Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviu Andriumi Gudžiumi. Visi jie susirungė vyrų ir moterų rutulio stūmimo, ieties ir disko metimų rungtyse.

 

Po atkaklios kovos paaiškėjo, jog moterų rutulio stūmimo rungtyje pirmą vietą iškovojo Agnė Jonkutė (Vilnius, Joniškis), nustūmusi rutulį 13,95 m. Antrąją vietą užėmė Diana Pranckutė (Kaunas) – 12,58 m, trečiąją – Simona Grybaitė iš Kauno, nusviedusi rutulį 9,09 m.

 

Vyrų rutulio stūmimo rungtyje toliausiai rutulį (15,12 m) nusviedė Karolis Maisuradzė (Kaunas). Antrosios vietos apdovanojimą ir medalį pelnė birštonietis Aurimas Spūdys (12,33 m), trečioje liko Tadas Zubrus iš Kauno (12,05 m).

 

Moterų disko metimo rungtyje varžėsi tik dvi varžovės. Iš jų toliausiai diską nusviedė Larisa Varoneckaja iš Vilniaus (46,83 m). Antrąja vieta tenkinosi Agnė Jonkutė (Vilnius, Joniškis), nusviedusi diską 42,76 m.

 

Vyrų disko metimo rungtyje stipriausio ir tinkamiausio atstovauti Lietuvai olimpinėse žaidynėse titulą apgynė Andrius Gudžius (Kaunas) , nusviedęs diską net 67,62 m. Antroje vietoje liko Simonas Martišius iš Kauno (50,55 m), trečioje – Lukas Laima iš Vilniaus (52,36 m).

 

Moterų ieties metimo rungtyje sėkmingiausiai ietį leido Simona Dobilaitė iš Kauno (56,34 m). Antroje vietoje liko Indrė Jakubaitytė iš Kauno (53,95 m), trečioje – Viktorija Barvičiūtė iš Panevėžio (52,11 m).

 

Vyrų ieties metimo rungtyje toliausiai ir sėkmingiausiai ietį nuskraidino Skirmantas Šimoliūnas iš Kauno (72,63 m). Antrąją vietą užėmė Modestas Masteika iš Šakių (62,18 m), o trečiąją – Motiejus Jančiauskas iš Kauno (61,56 m).

 

Apdovanojimus sportininkams įteikė Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Vytas Kederys.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close