Robertas susigrąžino čempiono titulą

Vasario 15-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, Birštono SC šachmatininkų būrelio nariai užbaigė tai progai skirtą turnyrą. Šachmatininkų pasveikinti ir įteikti apdovanojimus atvyko Birštono savivaldybės tarybos narys Juozas Aleksandravičius.

 

Apie turnyro eigą, netikėtumus ir laimėjimus kalbėjo treneris Kazys Lukošius. Jis pasidžiaugė, kad stipriausias Birštono šachmatininkas Robertas Travkinas vėl susigrąžino prarastas pozicijas ir tapo turnyro čempionu. Dėl studijų ir išvykimo į Čekiją Robertas mažiau galėjo skirti laiko šachmatams, todėl kiti kolegos turėjo galimybę pasidžiaugti laimėjimu. Treneris priminė, kokios varžybos ir turnyrai laukia ateityje, kad jiems reikia ruoštis jau dabar. Kovo viduryje Alytuje vyks Juliaus Sabatausko taurės šachmatų turnyras, balandžio pradžioje – tradicinis Velykinis turnyras ir Seirijuose – Mindaugo Unguraičio, po to ir buvusio LR Seimo nario Juozo Palionio taurės vardo turnyras. Pasak K. Lukošiaus, norint geriau pasirodyti turnyruose, reikia geriau lankyti treniruotes, daugiau žaisti ir nebijoti pralaimėti.

J. Aleksandravičius priminė, koks svarbus žaidimas yra šachmatai, kokią reikšmę jie gali turėti kiekvieno žmogaus gyvenime, nes skatina loginį mąstymą, kūrybiškumą, praverčia ieškant sprendimų ir išeičių.

Pirmoje ir antroje lygoje nugalėtoju tapo R. Travkinas, surinkęs 10,5 taško, nuo lyderio vos puse taško atsiliko Kazimieras Senavaitis. Danutė Urbonavičiūtė užėmė trečią vietą (8,5 tšk.).

Trečioje lygoje nugalėtojo sėkme džiaugėsi Birštono gimnazijos septintokas Jokūbas Zajančkauskas (7 tšk.), antrą vietą užėmė irgi septintokė Gabija Žuvininkaitė (8 tšk.) ir suaugusiųjų grupės atstovas Aurimas Mikelevičius, taip pat surinkęs 8 taškus.

Ketvirtoje, pradedančiųjų, lygoje geriausiai sekėsi antrokui Titui Lukoševičiui, jis surinko net 13 taškų. Antros vietos laimėtoja Neda Žuvininkaitė atsiliko 3 taškais, o trečią vietą laimėjęs šeštokas Kastytis Valatka surinko 8,5 taško.

Vyriausias turnyro žaidėjas Antanas Tankevičius surinko 4 taškus.

Visiems nugalėtojams ir prizininkams atiteko medaliai, diplomai ir nedidelės dovanėlės.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close