Susitikime su Savivaldybės vadovais – apie nuveiktus 2016 metų darbus

Prienų r. savivaldybės vadovai vasario 10 d. pakvietė į susitikimą Prienų krašto bendruomenių, įvairių šakų sporto asociacijų, klubų, jaunimo organizacijų vadovus, kurie pasidalino nuveiktais 2016 metų darbais ir šių metų lūkesčiais.

Prienų r. savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyr. specialistas A. Kubilius trumpai pristatė, kaip buvo paskirstytos 2016 m. Prienų r. savivaldybės kultūros, sporto, jaunimo ir bendruomenės veiklos aktyvinimo programos priemonės „Kūno kultūros ir sporto populiarinimas, sporto ir jaunimo organizacijų, asociacijų, religinių bendruomenių ir bendrijų rėmimas“ lėšos, bei kaip jos kito nuo 2014 m. iki 2016 m.

Pažymėta, kad per keletą metų parama rajono bendruomenėms, sporto asociacijoms ir kitoms visuomeninėms organizacijoms išaugo daugiau nei pusantro karto. 2016 m. savivaldybės finansinę paramą – apie 22 000 Eur (2014 m. – 8 400 Eur) – veikloms vykdyti gavo net 32 bendruomenės (2014 m. – 4). Buvo paremtos ir sporto asociacijos bei seniūnijos. Reprezentaciniams sporto renginiam skirtos lėšos išaugo vos ne tris kartus: nuo 4 257 Eur 2014 m. iki 11 665 Eur 2016 m.

Susitikime daugiau nei 25 visuomeninių organizacijų pirmininkai trumpai pristatė savo veiklas, svarbiausius ir reikšmingiausius darbus 2016 m., pasidalino patirtimi, kaip sekėsi pritraukti lėšų iš kitų šaltinių. Savivaldybės skiriama finansinė parama nėra pagrindinis šaltinis visoms įvairiapusėms veikloms, kokias, kaip galima buvo pamatyti skaidrėse, vykdo entuziastai. Jų darbų rezultatai regimi ne tik rajone, bet ir šalyje bei pasaulyje.

Savivaldybė, pasak administracijos direktoriaus E. Visocko, 2016 m. stengėsi patenkinti visų bendruomenių prašymus, atsižvelgdama į jų poreikius. Viliamasi, jog ir šiais metais bus pasiekta tokio susitarimo.

Baigiantis keletą valandų trukusiam susitikimui Savivaldybės meras A. Vaicekauskas padėkojo visiems už matomus visuomenėje darbus, didelį entuziazmą, palinkėdamas juo degti ir toliau, o aptarimą už 2017 metus pasiūlė organizuoti didesnėje auditorijoje, konferencijos forma.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close