Koks spalvingas, tradicijomis ir papročiais apipintas šv. Velykų laikas. Velykos mūsų kalendorinių švenčių rate trunka ilgiausiai. Prasidėjusios Verbų sekmadieniu užbaigiamos Atvelykiu, dar vadinamu vaikų Velykėlėmis.

 Balandžio 24 d. Šilavoto laisvalaikio salėje šurmuliavo gausus būrys vaikų, susirinkusių į vaikų Velykėlių šventę „Kai margutis rieda – žemė bunda“. Visi nekantriai laukė susitikimo su Velyke, kuri atėjo nešina kraitele, pilna įvairiaspalvių margučių. Velykė priminė Velykų tradicijas, papasakojo, ką simbolizuoja kiaušinis, kokius kiaušinių dažymo ir marginimo būdus žmonės naudojo senovėje, kaip kiaušinius dažo dabar. Šventėje dalyvavo Ingavangio kaimo gyventoja Vanda Slavėnienė, kuri vaikams vedė kiaušinių marginimo vašku pamokėlę. Marginti vašku ji išmokusi iš savo mamos ir tai daranti jau daugelį metų. Vanda Slavėnienė papasakojo ir parodė visą marginimo vašku technologiją. Atidžiai išklausę tetos Vandos, vaikai su džiaugsmu dalyvavo linksmosiose estafetėse – nešė margučius mediniuose šaukštuose, varė lazdele, taip pat minė mįsles. Linksmiausia Velykėlių šventės dalis buvo margučių ridenimo konkursas, kuriame kiekvienas galėjo laimėti gražių, įvairiaspalvių margučių ir velykinių saldainių.

  Už pagalbą organizuojant vaikų Velykėlių šventę nuoširdų ačiū tariame Ingavangio kaimo seniūnaitei Aldonai Baniulienei ir Vandai Slavėnienei.

 

  Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Saulė Blėdienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close