Knygų stebuklais džiaugėsi Birštono vienkiemio darželio-mokyklos moksleiviai

Gruodžio 15 dieną visi Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokinukai su savo mokytojomis ir direktore Regina Gustaitiene atvyko į Birštono vienkiemio biblioteką, į jiems surengtą jaukią popietę „Knygose gyvena stebuklai“.
Bibliotekos vedėja Gražina Andrulevičienė vaikams pasakojo, kad LR prezidentės Dalios Grybauskaitės prieš penkerius metus inicijuotos akcijos „Knygų Kalėdos“ šių metų tema – knygos, kurios keičia gyvenimą. Todėl visi geros valios žmonės raginami dovanoti bibliotekoms tas knygas, kurios gali pakeisti mūsų mąstymą, padėti išspręsti problemas, padėti jaustis stipresniam, kovoti už savo teises ir ateitį, o gal net turėti įtakos renkantis gyvenimo kelią.
Bibliotekininkė parodė vaikams ir rekomendavo paskaityti tokias knygeles kaip „Mano žodynėliai“, „Adventas, Kalėdos ir Naujieji metai“, „Laivai ir jūrininkai“, „Jūratė ir Kastytis“ ir kt.

Vaikučiai į šią popietę atsinešė knygelių, kurias norėjo visiems paskaityti, kiti buvo išmokę padeklamuoti eilėraščių.

Tačiau paskaityti pirmiausia panoro suaugusieji. Birštono seniūnijos seniūno pavaduotoja Alva Lišauskienė ir Birštono vienkiemio darželio-mokyklos direktorė Regina Gustaitienė skaitė pasakojimus iš Daliaus Tamošiūno knygelės „Knyga draugui“. Istorijos, kurias išgirdo vaikai, moko, kaip reikia branginti draugystę ir draugus, kaip jiems padėti, kai pakliūva į bėdą.
Kaip sakė mokyklos direktorė, šios knygelės istorijos yra tarsi apie kiekvieną iš mūsų, sugrąžina mus į vaikystę ir jos prisiminimus.

Mažiausieji skaitė ištraukas iš Zitos Gaižauskaitės, Vytauto Račicko, Kosto Kubilinsko knygelių, Jono Biliūno novelę „Kliudžiau“, pasaką „Kaip vilkas duoną kepė“, vyresnieji deklamavo Bernardo Brazdžionio, Sigito Gedos eilėraščius. Malonu buvo klausytis, kaip pradinukai puikiai skaito, sklandžiai deklamuoja. Vicemero Vyto Kederio pagyrimą buvo malonu girdėti ir mokytojams, kurie taip gerai paruošia vaikus, ir tėveliams, kurie gali džiaugtis, kad jų vaikai tiek daug išmoksta pirmais mokslo metais.

Birštono vienkiemio vyr. bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė pakvietė susirinkusiuosius dalyvauti „Knygų Kalėdų“ akcijoje ir dovanoti knygų savivaldybės bibliotekoms.
Renginyje dalyvavęs merės pavaduotojas Vytas Kederys taip pat prisijungė prie akcijos ir padovanojo bibliotekai knygų, o Birštono vienkiemio darželio-mokyklos direktorė R. Gustaitienė įteikė bibliotekos vedėjai knygelę „Šimtas vėjo malūnėlių“.

Bibliotekos vedėja vaikučius pavaišino saldumynais. Juk artėja Kalėdos – gražios ir jaukios visų laukiamos šventės.

dscf7625

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close