„Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas Vilniuje“

Lapkričio 23-ioji Jiezno gimnazijos jauniesiems šauliams ypatinga. Kartu su Birštono, Prienų, Pakuonio, Išlaužo ir Balbieriškio mokiniais, jie vyko į Vilnių, kur dalyvavo Kariuomenės dienos minėjime. Jaunuolių nuostabai, Rotušės aikštėje jie išvydo gausų būrį karių. Minėjime dalyvavo Lietuvos kariuomenės sąjungininkai iš: Ukrainos, Lenkijos, Jungtinių Amerikos valstijų ir Prancūzijos. Lietuvai atstovavo Sausumos pajėgų būrys, karinio laivyno ir oro pajėgų būriai. Salvėmis šventės dalyvius sveikino GSK ( garbės sargybos kuopa), tvarką palaikė karo policija. Renginyje taip pat dalyvavo Greitojo reagavimo būrys, Krašto apsaugos savanorių pajėgos bei būsimieji kariai Jono Žemaičio karo mokyklos mokiniai. Kariuomenės dienos minėjime dalyvavo ir Vilniaus šaulių atstovai. Žuvusiems kariams, palaidotiems Antakalnio kapinėse bei prie ,,Nežinomo kareivio kapo“ buvo paruoštos gėlės. Pasveikinti karius atvyko net pati Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Lietuvos kariuomenės vadas pulkininkas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, seimo nariai, kiti garbūs svečiai. Prieš prasidedant paradui, aikštėje buvo pakeltos Lietuvos, istorinė ir kariuomenės vėliavos. Lietuvos Respublikos himną ir maršus grojo Lietuvos kariuomenės karinis orkestras.

Nepaisant žvarbaus oro, mokiniai buvo sužavėti tokios garbingų svečių ir gausių karių pulkų. Merginos stebėjosi tarp vyriausiųjų vadų išvydusios ir moterų. Nors ir pratę prie kareiviškos aprangos, jaunieji šauliai žavėjosi kitų šalių kareivių aprangos įvairove, jie domėjosi jų kitomis kalbomis skambančių komandų ir jų atlikimo ypatumais. Po renginio mokiniai nusifotografavo prie dar tik pradėtos konstruoti kalėdinės eglės.

,,Labai patiko visas renginys, bet labiausiai įsiminė karo orkestro pasirodymas.“ – pakomentavo minėjimą Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė Ugnė Grušelionytė.

,,Sužinojau daug naujo, ši kelionė suteikė man žinių apie dabartinę Lietuvos kariuomenę, jos sudėtį, karinį pasiruošimą“ – Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė Eglė Vinskaitė.

,, Renginys man suteikė naujų žinių apie įvairių rūšių kariuomenes, pagal kokias aprangos detales galiu jas atpažinti ir tikiu kad tai bus naudinga ateityje“ – įvertino renginį Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė Viktorija Tamošiūnaitė.

Džiugu, kad ši kelionė praplėtė jaunųjų šauliukų, o gal ir būsimųjų Lietuvos gynėjų akiratį. Suteikė jiems žinių apie dabartinę Lietuvos kariuomenę ir jos sudėtį, sąjungininkus ir karių aprangą.

Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė Eglė Vinskaitė 

sauliai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close