2016-tuosius metus Lietuvos Respublikos Seimas buvo paskelbęs Bibliotekų metais. Valstybės ir visuomenės dėmesys bibliotekoms ne tik aktyvino pozityvią bibliotekų veiklą gerinant bendruomenių informacinį ir kultūrinį aptarnavimą, bet ir didino bibliotekininkų motyvaciją, skatino profesinę saviugdą ir savišvietą.

Palydėdami Bibliotekų metus, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos bibliotekininkai, vedini noro plėtoti tiek bendrąsias, tiek dalykines kompetencijas, plėsti akiratį, lapkričio 30 d. buvo išvykę į metodinę išvyką į Vilnių, kur aplankė Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką. Bibliotekos darbuotojai kolegas iš Prienų supažindino ne tik su atnaujintomis bibliotekos patalpomis, skaityklomis, fondų saugyklomis, bet ir pristatė naują modernų požiūrį į biblioteką iliustruojančias erdves pačiam plačiausiam bibliotekos lankytojų poreikių spektrui tenkinti. Pažintinės ekskursijos metu bibliotekininkams iš Prienų taip pat buvo pademonstruota, kaip įvairioms bibliotekos veikloms pritaikomos pačios naujausios informacinės ryšio technologijos, kita nauja moderni įranga.

Viešėdami Vilniuje Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos bibliotekininkai dar aplankė Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinį ir jame veikiančią parodą, skirtą lietuvių kalbai. Antakalnio kapinėse aplankė poeto Justino Marcinkevičiaus, kurio vardu pavadinta Prienų biblioteka, kapą. Pagerbdami iškilų kraštietį, padėjo gėlių, uždegė žvakeles.

Lankydamiesi Vilniuje prieššventiniu laikotarpiu, Prienų bibliotekininkai negalėjo neaplankyti ir Kalėdų eglės, todėl turininga kelionė baigėsi bendra nuotrauka prie sužibusios Katedros aikštėje žaliaskarės.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos darbuotojų išvyką iš dalies finansavo Respublikinė jungtinė profesinė sąjunga.

 

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

 20161130_131517

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close