Lapkričio 26 d. įvyko grandiozinis renginys – XVI respublikinis jaunųjų pianistų festivalis-maratonas. Vienuolika Kauno miesto salių atvėrė duris ir pasitiko mažuosius muzikantus iš 33 šalies muzikos (meno) mokyklų. Renginiui juos ruošė net 210 mokytojų. Jau 16 metų festivalis-maratonas stebina savo mastu, įtraukia vis daugiau atlikėjų, mokytojų, klausytojų.

 

Šį kartą Prienų meno mokyklą šiltai pasitiko Kauno menininkų namai. Visų pirma vaikai ir mokytojai susipažino su šio pastato istorija. Įdomu tai, kad šis namas, statytas 1930 m. pagal architekto Vytauto Landsbergio-Žemkalnio projektą Lietuvos valstybės lėšomis, buvo skirtas Vatikano diplomatinei atstovybei Lietuvoje. Tačiau atstovybė pastate taip ir neįsikūrė, o 1932 m. po neesminių pakeitimų namas buvo pritaikytas vaikų ligoninei. Vėliau šiame pastate veikė vaikų darželis ir tik nuo 1973 m. jame įsikūrė Kauno menininkų namai.

Po trumpos istorinės įžangos jaukioje kamerinėje salėje prasidėjo Vilkaviškio vyskupijos KKC, Kauno M. Petrausko, Kauno A. Kačanausko, Kauno sakralinės, Kalvarijos ir Prienų meno ir muzikos mokyklų mokinių koncertas. Prienų meno mokyklai atstovavo Goda Sodaitytė (2 kl.), Adelija Sinicaitė (3 kl.), Goda Mikelionytė (4 kl.), Viltė Matusevičiūtė (3 kl.), Sandra Bačiliūnaitė (4 kl.), Daineta Deleckytė (4 kl.), Ignė Kisieliūtė (4 kl.), Emilija Juozaitytė (4 kl.), Ilja Sogačiov (5 kl.), Sofija Volungevičiūtė (7 kl.), Ugnė Orinaitė (2 išpl. kl.). Mūsų mokinius parengė mokytojai: V. Aukštakalnienė, D. Radzevičienė, A. Jaskutėlienė, S. Sinkevičienė, O. Kovalenko, T. Speteliūnienė, I. Vasiliauskienė. Dėl neribojamo žanro, stiliaus, formos šventiniame renginyje jaunieji atlikėjai turėjo galimybę susipažinti su įvairių stilių ir epochų kompozitorių muzika, lavinti skonį, plėsti savo akiratį. O mokytojai bei tėveliai – palyginti mažųjų muzikantų atliekamus kūrinėlius, išgirsti įvairių kūrybinių interpretacijų, atspindinčių skirtingą pasaulio matymą, garsų suvokimą. Vaikų muzikavimas, muzikos dvasia klausytojams paliko gražių meninių išgyvenimų prisiminimą…

 

Prienų meno mokyklos vyr. mokytoja, koncertmeisterė metodininkė Oksana Kovalenko

 dsc05098

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close