Šeimų šventė „Pabūkime kartu“

Gegužės 15-oji visame pasaulyje minima kaip Tarptautinė šeimos diena, ji švenčiama nuo 1994 m. Generalinės Jungtinių Tautų Asamblėjos sprendimu. Šiai dienai paminėti gegužės 16 d. Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centre buvo suorganizuota šventė „Pabūkime kartu“.

Šios šventės tikslas – akcentuoti šeimą kaip vertybę, ugdyti pagarbos, meilės, bendrumo, susitelkimo jausmą artimoje aplinkoje. Į šventę gausiai susirinko šeimos, centro lankytojai bei jų šeimų  nariai, dalyvavo svečias kunigas Jonas Januška.

Socialinis darbas su šeimomis Socialinių paslaugų centre dirbamas jau penkeri metai. Pagrindinis tikslas – šeimos išsaugojimas, užtikrintas pozityvus jos funkcionavimas, pagalba šeimai problemų sprendimo procese. Kiekviena šeima susiduria su daugybe problemų. Kartu su šeimos nariais tas problemas aptinkame, įvertiname ir sprendžiame. Socialiniu darbu siekiama kurti šeimų socialinę gerovę. Tėvai motyvuojami atlikti savo pareigas: tinkamai rūpintis vaikais, tenkinti jų poreikius, auklėti, užtikrinti harmoningą vystymąsi. Sąmoningas, kryptingas ir tikslingas poveikis lemia teigiamus pokyčius šeimose. Mūsų tikslas – kad tie pokyčiai būtų tvarūs.

Ruošiantis šeimų šventei, buvo rengiama vaikų piešinių paroda „Mano šeima ir tai,kas man brangu“. Vaikai kartu su Socialinių paslaugų centro užimtumo specialistais kūrė sveikinimo atvirukus tėveliams. Aktyviausi ir kūrybiškiausi parodos dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Renginio pradžioje šilčiausius žodžius savo brangiausiems žmonėms skyrė vaikai. Mažojo Ernesto žodžiai, skirti tėveliui, sujaudino ne vieną renginio dalyvį. Emilija deklamavo, jog saugiausiai jaučiasi prigludusi prie savo mamytės. Lukas dėkojo mamytei „už visus rūpestėlius“.  Miglė mamytei linkėjo žydinčių gėlių.  Agnė patikino mamytę, kad jos „vaikas auga mielas ir gražus“ .

Prasmingą, pamokančią kalbą ir gražiausius linkėjimus šeimoms skyrė kunigas J. Januška.

Socialinių paslaugų centro lankytojai renginiui paruošė meninę programą: šoko šokį (vad. Tadas Traidaras), rodė fragmentą iš spektaklio „Coliukė“ (vad. Eugenija Sargevičienė).

Šventėje vyko šeimų varžytuvės, kurių metu įvairiausiose rungtyse aktyviai dalyvavo vaikai su savo tėveliais. Priežodžių mišrainės rungtyje dalyviai galėjo pademonstruoti savo sumanumą, beieškant lobio – pasižymėti gudrumu. Išmintingumą teko išbandyti įmenant mįsles. Veiklos netrūko ir sportiškiausiems bei meistriškiausiems šventės dalyviams. Geriausiai pasirodžiusioms šeimoms Socialinių paslaugų centro direktorė Aurelija Urbonienė ir kunigas J. Januška įteikė nominacijas ir padėkas.

Gera buvo žiūrėti į visų spindinčias akis, džiaugsmu nušvitusius vaikų ir jų tėvelių veidus.

 

 

Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro

socialinės darbuotojos

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close