Prienų krašto muziejininkai – Lietuvos muziejų mugėje „Muziejai be sienų“

Gegužės 18 d. Vilniaus rotušės aikštėje vyko Muziejų metams skirta Lietuvos muziejų mugė „Muziejai be sienų“, kurioje dalyvavo ir Prienų krašto muziejus.

Vilniaus gyventojai ir jo svečiai buvo supažinti su muziejų veikla netradicinėse atvirose erdvėse. Lankytojai, atvykę į renginį, galėjo aplankyti ne vieną, o kelias dešimtis Lietuvos muziejų vienu metu, taip pat dalyvauti įvairiose vaikams ir suaugusiems skirtose veiklose: edukaciniuose užsiėmimuose, sukurti lėlių vaidinimą, pažiūrėti lietuviškų animacinių filmų ir pabendrauti su jų kūrėjais, paklausyti senų muzikos įrašų, susipažinti su kulinariniu paveldu, dalyvauti lietuvių liaudies apeigose ir t. t.

Prienų krašto muziejus pristatė edukacinius užsiėmimus „Žvakių liejimas“, „Auskit, vykit, mano rankos…“, „Duonos kelias iki stalo“, „Vilnos vėlimas“. Muziejininkai sulaukė daugybės lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

 

Prienų krašto muziejaus informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close