Problemos dėl sankryžos bus sprendžiamos

Mūsų laikraštyje buvo rašyta, kad Birštono vienkiemio gyventojai susirūpinę dėl pavojinga, nepatogia ir nesaugia tapusios sankryžos. Ypač sudėtinga įsukti į Pušų gatvę ar išvažiuoti iš jos. Gyventojai norėjo sužinoti, ar bus kas nors daroma, kad padėtis būtų pataisyta.

 

Birštono savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas informavo, kad buvo kalbėta ir diskutuota vietoje su rangovų, kelių direkcijos atstovais, techniniu prižiūrėtoju ir projektuotoju. Visi pripažino, kad padaryta klaida, tačiau ją ištaisyti nėra lengva, nes iki kelio ribos yra privati nuosavybė, o Birštono gatvės sklype yra gatvės šviestuvas su kelias gatves maitinančiais elektros kabeliais. Buvo nuspręsta, kad seniūnas savo jėgomis perkels šviestuvą toliau nuo Pušų ir Birštono gatvių sankryžos, tada rangovai praplatins Pušų gatvės įvažą į Birštono gatvę. Šiais metais jie pažadėjo praplatintą įvažą padengti skalda (jeigu nespėtų išasfaltuoti) ir, esant palankioms gamtinėms sąlygoms, išasfaltuoti. Taip pat Birštono PK komisaro Rolando Stikliaus pasiūlymu nutarta prie įvažiavimo į Birštono gatvę pakeisti kelio ženklą „Duoti kelią“ į „Stop“ ženklą.

Birštono seniūnijos seniūnas Jonas Kederys pažymėjo, kad dar prieš sankryžos statybos darbus buvo pastebėta projektavimo klaidos, bet niekas nesuskubo jų taisyti. Dabar seniūnas žadėjo iki Kalėdų, atsiradus galimybei, perkelti tą elektros stulpą, per kurio pagrindą eina apšvietimo laidai į kitas gatves, tada bus galima praplatinti įvažiavimą, užberti skalda, o vėliau – išasfaltuoti. Žinoma, būtų gerai, jeigu iki to laiko, kol bus ištaisytos projektuotojų klaidos, būtų išvengta ir nelaimingų atsitikimų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close