Vėl nesusipratimai dėl Birštono vienkiemyje esančios sankryžos

Praėjusiais metais, kai buvo pertvarkyta Birštono vienkiemyje esanti sankryža ir įrengta saugumo salelė, žmonės piktinosi, kad ši vieta tapo nesaugi, pasunkėjo eismo sąlygos, ypač žiemos metu. 2015 m. sausio mėnesį Savivaldybės administracija informavo, kad kol galutinai bus baigta tvarkyti sankryža, išvažiuojant iš Pušų gatvės bus pastatytas ženklas STOP. Beje, jis taip ir neatsirado, nors jokios problemos ir nebūtų išsprendęs.
Dabar vėl teko sulaukti ne tik žodinių Birštono vienkiemio gyventojų paklausimų, bet ir telefono skambučių dėl tos pačios sankryžos.

Šiais metais, visai neseniai, buvo užbaigti sankryžos tvarkymo darbai, po kurios eismo saugumas dar labiau pasunkėjo. Vairuotojai nesupranta, kaip įvažiuoti į Pušų gatvę ar iš jos išsukti, nes dviem automobiliams, jeigu vienas jų tuo metu išvažiuoja iš tos gatvės, prasilenkti vietos nėra. Taigi, tikėtina automobilių kaktomuša. Ten padaryti tokie labirintai, toks sudėtingas posūkis, kad įsukti į gatvę arba iš jos išvažiuoti sunku net ir dabar, esant pakankamai geroms eismo sąlygoms.

Po to kažkas sugalvojo gudrų būdą – Pušų gatve padarė vienos krypties eismą, pastatė draudžiamąjį eismo ženklą. (Tiesa, spalio 26 dieną jau jo nebuvo, bet nežinia, ar vėl neatsiras. Gal kas nors savavališkai jį nuėmė.) Kadangi sankryžoje nėra vietos prasilenkti dviem automobiliams, žmonės turi važiuoti aplinkui bent 2 kilometrus arba sukti per laukus einančiu keliu, kuris, kaip teigė seniūnas Jonas Kederys, nėra ir nebus kelias, o tik pėsčiųjų takas. Reikia paminėti, kad vadinamasis pėsčiųjų takas atsirado gana seniai, kai plėtėsi gyvenvietė, atsirado Nemuno gatvė. Tuo keliuku žmonės eina į darbą, vaikai – į mokyklą, tad jį tvarkyti tikrai reikia. Tiesa, žiemos metu jis kartais ir nuvalomas, tačiau reikia ir duobes užlyginti. Visiems aišku, jeigu jis čia atsirado, vadinasi, yra reikalingas ir tikrai bus naudojamas. Todėl savivaldybės specialistams reikia spręsti, kaip jį įteisinti ir padaryti patogų žmonėms.

Reikia pasakyti, kad juo naudojosi dauguma žmonių, vairuotojų, kai buvo uždaryta remontuojama Pušų gatvė.

Birštono vienkiemio gyventojai, ypač tie, kuriems tenka važiuoti per šią vietą, niekaip nesupranta, kodėl, užuot padarius eismą saugesnį, pasielgta priešingai. Kur buvo savivaldybės specialistai, jeigu nematė, kaip Kelių direkcija suprojektavo šią sankryžą, ir galų gale, kaip vyksta darbai. Teko girdėti, kad Birštono savivaldybė pareiškė pretenzijas, bet kam tiek reikėjo laukti?

Beje, Birštono savivaldybės Saugaus eismo komisija niekur nepaskelbė apie eismo organizavimą ar pokyčius šioje sankryžoje. Tikriausiai niekas ir nepasirūpins, kol atsitiks koks nors įvykis.

dscf6724

dscf6723

dscf6726

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close