Ugdymo įstaigose – karnavalas

Visą savaitę prieš Užgavėnes telkšojusios balos šventės išvakarėse vis tik užšalo, dangus dar padovanojo šiek tiek sniego, ir visi smagiai galėjo iš kiemo varyti tikrą žiemą. Energingiausiai tą darė, žinoma, mažieji prieniečiai. Nuo 10 val. ryto rajono ugdymo įstaigose skambėjo muzikos, dainų akordai, įstaigų koridoriuose pasirodė pasakiškos būtybės.

Daugelyje ugdymo įstaigų Užgavėnės buvo šiek tiek apribotos, vyko tik patalpose. Tai susiję su vis dar šalį kamuojančiu gripo virusu. Saugodami vaikus nuo naujų susirgimų, dauguma įstaigų vadovų lauke leido tik sudeginti Morę.

Šiemet nustebino kaukių įvairovė. Daugelis vaikų su džiaugsmu dalinosi kaukėmis. Kai kurie persirengė neatpažįstamai.

Prienų „Revuonos“ vidurinė mokykla šią dieną nevedė ir pamokų. Čia buvo netradicinio ugdymo diena. Vaikai laisvai galėjo pasiruošti ir dalyvauti organizuotame koncerte, linksmybėse mokyklos koridoriuose. Svečiai buvo pasitinkami su muzika ir su dubenėliu garuojančio šiupinio. Vienuoliktą valandą sugužėję į lauką visi stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovą, o vėliau skambant akordeono muzikai šoko ir sukosi ratu aplink degančią Morę.

Šiek tiek santūriau Užgavėnes šventė lopšelis darželis „Saulutė“. Čia dėl didelio sergamumo į lauką vaikai išbėgo labai trumpam. Tačiau salėje buvo organizuota didelė vaikučių šventė, dėl ko ir išėjus į lauką šypsenos iš jų veidų nedingo. Lopšelyje-darželyje „Pasaka“ velniukai ir raganiukės vaikščiojo iš vienos grupės į kitą linksmindami sutiktuosius.

Šventės mokyklose turbūt labai išvargino mažuosius, nes vakare mieste nesimatė mažųjų pasakų būtybių ir čigoniukų, bėgiojančių po namus ir tikrinančių prieniečių draugiškumą.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close