Birštono TAU pradėjo naujus mokslo metus

Spalio 18-ąją iškilmingai naujus mokslo metus pradėjo Birštono trečiojo amžiaus universitetas (TAU). 2014 metais savo veiklą pradėjęs TAU šį pavasarį išleido pirmąją 70 absolventų laidą, baigusią Sveikatos ir socialinės gerovės fakultetą.

„Žinių reikia visada, nepriklausomai nuo amžiaus. Turime domėtis, gilintis ir aiškintis, nes tik žinios padaro žmogų laisvą. Jeigu nespėsime eiti koja kojon su laikmečiu, galime likti užribyje. Įgydami žinių būsime savimi patenkinti ir pasitikintys, laimingi čia ir dabar“, – sakė Birštono TAU direktorė Roma Urbonienė.

Trečiojo amžiaus universitetas Birštone pasiteisino su kaupu. Jo studentai daug sužinojo apie savo fizinę ir dvasinę sveikatą, dalyvavo įvairiuose kultūriniuose renginiuose, keliavo po Lietuvą ir aplankė daug įžymių vietovių.

Trečiojo amžiaus universitetas – tai ne politinė ir ne pelno siekianti organizacija, įkurta prie savivaldybės. Pagal įstatus, TAU turi užtikrinti vyresnio amžiaus žmonių socialinę integraciją, skatinti bendradarbiavimą, propaguoti aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą.

„Mūsų TAU nesprendžia pragmatiškų dalykų. Čia yra erdvė, kurioje ugdomas mąstymas, kur galima išgirsti, klausti ir sužinoti“, – akcentavo TAU direktorė.

Šiais metais Trečiojo amžiaus universiteto studentai mokysis Ugdymo mokslų fakultete. Pasak direktorės, ugdymo mokslas yra socialinis reiškinys, ugdantis žmogų kaip asmenybę. Mokymasis TAU tuo ir įdomus, kad moko sveikai gyventi ir nesenti, atrasti gyvenimo prasmę, kurti harmoningą ir prasmingą laisvalaikį.

R. Urbonienė, sveikindama susirinkusiuosius į mokslo metų pradžios šventę, pasidžiaugė, kad ir šiemet paskaitas lankys nemažas būrys klausytojų. Direktorė supažindino naujus TAU studentus su universiteto struktūra ir veikla. TAU direktorė – R. Urbonienė, dekanė – N. Jakimonienė, dekano padėjėja ryšiams su visuomene – Asta Ferevičienė, dekano padėjėjas kultūrai ir turizmui – A. Kisielius, buhalterė – G. Vaitkelevičienė, sekretorė – Valė Turčinavičienė.

Plačiau apie pastarųjų dvejų metų TAU veiklą pasakojo ir supažindino fakulteto dekanė Nijolė Jakimonienė, kuri pristatymą pradėjo Alberto Einšteino sentencija: „Diena be mokslo – tuščiai praleista diena. Tiek daug yra ko mokytis ir tiek mažai turime tam laiko.“
Dekanė pranešime paminėjo, kad Birštono TAU susikūrė 2014 metais, o jo iniciatoriai buvo dabartinė direktorė R. Urbonienė, Albertina Grigarienė ir Aleksandras Gorinas.

Per tuos dvejus metus universiteto studentai klausėsi įdomių ir reikalingų paskaitų, kurias skaitė Kauno sporto universiteto, Kauno technologijos universiteto dėstytojai, Birštono PSPC ir sanatorijų gydytojai, LR švietimo viceministras R. Vaitkus, etnokultūros specialistė ir kt.

TAU klausytojų atėjo pasveikinti ir Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, Seimo nario A. Palionio padėjėja Valė Petkevičienė.

Senjorų pasveikinti buvo atvykę ir Birštono gimnazijos mokiniai.

dsc_6681

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close