Tarptautinis pleneras pasibaigė paroda

Liepos 13 dieną baigėsi aštuntasis tarptautinis dailininkų pleneras, kuriame dalyvavo 11 svečių iš Sant Peterburgo ir Lenkijos. Ta proga Birštono sakraliniame muziejuje buvo atidaryta plenero dalyvių darbų paroda.

 

Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius jau daug metų globoja menininkus, organizuoja plenerus, svečius apgyvendina Nemajūnų bažnyčios komplekse. Dėkingi meno žmonės kiekvienais metais padovanoja ir palieka nemažai savo darbų, kurie vėliau puošia įvairias kurorto erdves.

Šiemet vienuolika dailininkų gyveno Nemajūnuose ir piešė Nemajūnų bei Birštono apylinkių gamtos vaizdus, namus, bažnyčias, tapė peizažus. Daugelyje paveikslų vyrauja gražios, šviesios spalvos, nors per porą savaičių, praleistų Birštono krašte, mažai kada švietė saulė, daugiau lijo lietus. Pasak dailininko Andrey Zhuravlev, kai lyja, niūru ir liūdna, todėl tai, ką matė, nuspalvino linksmomis ir nuotaikingomis spalvomis. Kad būtų smagiau…

Klebonas padėkojo dailininkams už draugystę ir gražius darbus, o jie savo ruožtu dėkojo už svetingą priėmimą, dėmesį ir pagalbą. Dailininkai pasidžiaugė, kad šiame plenere susitiko trijų šalių: Rusijos, Lenkijos ir Lietuvos žmonės, kurie gražiai sutarė ir bendravo.

Klebonas monsinjoras J. Dalinevičius pasakojo, kad žiemos metu Birštone svečiavosi ir dalyvavo plenere vaikai iš Sant Peterburgo meno mokyklų, o dabar atvyko jų dėstytojai, pasikvietę ir savo kolegas iš Lenkijos.

Dailininkus sveikino ir Birštono suvenyrus įteikė savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys.

 DSCF4392

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close