„Ąžuolo“ progimnazijoje vyko protmūšis „Mokėk suteikt pirmąją pagalbą“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasdien aplink mus tyko įvairios sveikatai ir gyvybei pavojingos situacijos. Teikti pirmąją pagalbą privalėtų mokėti visi, todėl gegužės 9-16 dienomis Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje vyko pirmosios pagalbos mokymai 6 klasių mokiniams. Šių mokymų metu šeštokai buvo supažindinti su pirmosios pagalbos taisyklėmis, kurių reikia laikytis teikiant pagalbą nukentėjusiajam. Mokymų metu naudojant manekeną, buvo mokoma pradinio gaivinimo elementų. Taip pat mokiniai supažindinti kaip padėti žmogui užspringimo atveju, kad išgelbėtume jo gyvybę.

Po pravestų mokymų nusprendėme patikrinti šeštokų žinias pirmosios pagalbos tema. Todėl gegužės 25 d. progimnazijoje vyko protmūšis „Mokėk suteikti pirmąją pagalbą“, kurį vedė šių eilučių autorė. Iš 6a, 6b ir 6c klasių buvo suformuotos trys komandos po 5 mokinius dalyvauti protmūšyje. Komandų dalyviai turėjo atsakyti į 30 klausimų. Atsakymus vertino direktorės pavaduotoja ugdymui Giedrė Tautvydienė, socialinė pedagogė Vaiga Šimukaitė, IT inžinierė Živilė Bendinskaitė.

Susumavus rezultatus, geriausias žinias parodė ir nugalėtojais tapo 6a klasės komanda, kurią sudarė: Julijus Gečas, Gabija Janukėnaitė, Emilija Juozaitytė, Erika Marija Matusevičiūtė, Gabija Sodaitytė. Visos komandos apdovanotos prizais bei įteikti diplomai.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Birutė Vitkauskaitė

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close