Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pradinukai dalyvavo edukacinėje programoje „Duonos kelias iki stalo“

Gegužės 4 dieną „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 1–4 klasių mokiniai dalyvavo Prienų krašto muziejaus edukacinėje programoje „Duonos kelias iki stalo“.

                         Edukacinės programos metu pradinukai, savo mažutėmis rankelėmis sušildę užminkytos duonos kepalėlius, pažymėję vardo raidele ar kitokiu ženklu, stebėjo duonos kepimo procesą. Kol duonelė kepė, dailininkė Irutė Seselskienė ir etnografė Roma Jotautienė papasakojo vaikams apie duonos kelią nuo rugio pasėjimo iki stalo. Vaikai galėjo išbandyti žemės dirbimo padargus, pamėgino sėti, pjauti rugius pjautuvais, kulti spragilais, malti akmeninėmis girnomis.

Mokiniai sužinojo apie senovės lietuvių šeimose gyvavusias tradicijas ir papročius, atliko užduotis, kurios padėjo pajusti pagarbą duonelei. Į namus vaikai grįžo nešini duonos kepalėliais, kuriais pradžiugino savo artimuosius. Mažieji nuolat čiauškėjo apie patirtus įspūdžius, todėl tikrai namuose papasakos apie duonelės kelią nuo grūdo iki stalo.

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Virginija Abramavičienė

 IMG_4385

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close